ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουρές στις Συνεργατικές για ανάληψη χρημάτων – «Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί αύριο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ουρές στις Συνεργατικές για ανάληψη χρημάτων – «Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί αύριο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πρωτοφανής κινητικότητα στα υποκαταστήματα των Συνεργατικών με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές και να περιμένουν αρκετή ώρα για την εξυπηρέτησή τους, παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες.

Του Μιχάλη Μενελάου

Φανερά ανήσυχο εμφανίζεται το κοινό, που σπεύδει να αποσύρει τις καταθέσεις του από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Πολλοί είναι εκείνοι που θορυβήθηκαν από την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεργατικής, την Τρίτη 03/07, με τους πολίτες να φοβούνται για το αύριο.

Το ThemaOnline, μετέβη σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας όπου είδε την κατάσταση στο υποκατάστημα και συνομίλησε με τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα μητέρας, η οποία μετέβη στη Συνεργατική για να κάνει ανάληψη μετρητών, ούτε ώστε να στείλει χρήματα στον γιο της που είναι φοιτητής στο εξωτερικό.

«Ήρθα να κάνω ανάληψη για να στείλω του γιού μου. Είναι φοιτητής στο εξωτερικό και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί αύριο με τις Τράπεζες», ενώ παράλληλα μας ανέφερε πως της ξύπνησαν μνήμες από το κούρεμα του 2013 και την κατάσταση που επικρατούσε τότε στη Λαϊκή.

Συνταξιούχος που διαμένει πλησίον του υποκαταστήματος, δήλωσε στο ThemaOnline πως το φαινόμενο που παρουσιάζεται στη Συνεργατική είναι πρωτοφανές. Η ουρά που σχηματίστηκε δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. «Ούτε στο τέλος του μήνα, που ο περισσότερος κόσμος κάνει τις δουλειές του, πληρώνει λογαριασμούς, κάνει καταθέσεις επιταγές, δεν υπάρχει έτσι κίνηση», μας είπε.

Ερωτηθείς για τον σκοπό της επίσκεψής του στο υποκατάστημα, ο εν λόγω κύριος, είπε πως δεν πήγε εκεί για να «σηκώσει» τα χρήματά του, αλλά για να πάρει ένα μέρος «να περάσουμε τον μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα εξέφρασε και την αβεβαιότητά του για το τι ξημερώνει το αύριο, χωρίς ωστόσο να εκφράσει την επιθυμία να αποσύρει τις καταθέσεις του από τον Συνεργατισμό.

Σχολιάζοντας και την επικείμενη ψήφιση νομοσχεδίων από τη Βουλή, πολίτες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση, ενώ δεν παρέλειψαν να εξαπολύσουν και τα πυρά τους στους πολιτικούς αναφέροντας πως «κανένας δεν δουλεύει για το καλό του κοσμάκη. Μόνο για τον εαυτό του».

Καθ’ όλη την παραμονή μας στο υποκατάστημα της Συνεργατικής, δεν υπήρξαν εντάσεις, παρόλο που η ουρά που σχηματιζόταν ήταν μεγάλη και καθυστερούσε τις συναλλαγές των πολιτών, ωστόσο το κοινό ήταν αρκετά υπομονετικό.

Κατασταλτικός παράγοντας, ήταν και η διαβεβαίωση, τόσο από πλευράς Συνεργατικής, όσο και από την Κυβέρνηση, πως οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες είναι διασφαλισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top