ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ‘ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ’: Η θέση του 23χρονου στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ‘ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ’: Η θέση του 23χρονου στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ

Έστειλε 50 ευρώ όμως νόμιζε ότι πήγαιναν σε φίλο του…

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Αυτή είναι η εκδοχή που δίδεται στην Αστυνομία από τον 23χρονο στρατιώτη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα (02/07) από το ΤΑΕ Αρχηγείου, κατόπιν αιτήματος των Ελλαδικών Αρχών.

Όπως είχε διαπιστωθεί από την Ελληνική Αστυνομία, ο 23χρονος είχε καταθέσει το πιο πάνω ποσό στον λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου (βλ. κύρια φωτογραφία δημοσιεύματος), ο οποίος είναι υπόδικος στις φυλακές του Κορυδαλλού για επιθέσεις με βόμβες-δέματα κατά αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος, καθώς και για συμμετοχή του στη συνωμοτική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο 23χρονος ΕΛΔΥΚάριος παραδέχθηκε πως είναι το πρόσωπο που έκανε την κατάθεση των 50 ευρώ στον συγκεκριμένο λογαριασμό, δίνοντας όμως τους δικούς του ισχυρισμούς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως φιλικό του πρόσωπο τον Σεπτέμβριο του 2017, του ζήτησε να του εμβάσει το ποσό των 50 ευρώ, στέλνοντας του όμως –όπως ανέφερε- τον αριθμό λογαριασμό του κρατούμενου, Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. Ο 23χρονος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε το πρόσωπο στο οποίο ανήκε ο τραπεζικός λογαριασμός.

Όλα τα πιο πάνω, δηλαδή οι θέσεις του 23χρονου στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ, έχουν επιβεβαιωθεί κι επίσημα από τους νομικούς εκπροσώπους του. Συγκεκριμένα, πήραμε επίσημη θέση από το δικηγορικό γραφείο Φροξυλιά, Μυριάνθους και Κωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι ο 23χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το πρωί της Τρίτης (03/07), ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα του Ειδικού Εφέτη Αθηνών για χρηματοδότηση του σε μέλος των ‘Πυρήνων της Φωτιάς’.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από το δικαστήριο την έκδοση του 23χρονου στρατιώτη στις Ελλαδικές Αρχές, με το αίτημα να γίνεται αποδεκτό.

Ο 23χρονος δεν έφερε ένταση και αποφάνθηκε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έκδοση του στην Ελληνική Αστυνομία.
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η έκδοση του θα γίνει εντός των δέκα ημερών. Μέχρι τότε ο 23χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση.
Το χρονικό της σύλληψης
Η σύλληψη του 23χρονου έγινε γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (02/07) από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.
Ο νεαρός κατάγεται από τη Λάρισα και όπως σύμφωνα με τον cnn.gr, δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ το όνομά του δεν έχει εμπλακεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Να αναφέρουμε επίσης πως η κατάθεση έγινε όταν ο 23χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα και όχι στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top