ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρους: 'Μόνο αν αναγνωρίσει την Κύπρο θα μπορεί να συμμετάσχει στο Europol η Τουρκία'

Θεοχάρους: 'Μόνο αν αναγνωρίσει την Κύπρο θα μπορεί να συμμετάσχει στο Europol η Τουρκία'

Η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα προϋπόθεση για ανταλλαγή στοιχείων στο πλαίσιο Europol δήλωσε η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί εντός μερικών ωρών και η οποία αναφέρεται στην έναρξη διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για την ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο της Europol «καθίσταται σαφής προϋπόθεση η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα», λέει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, Ελένη Θεοχάρους.

Συμπληρώνει ότι «η σχετική αναφορά έγινε κατόπιν εντόνων παρασκηνιακών προσπαθειών εμού και άλλων Ευρωβουλευτών».

«Η ΕΕ στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, φτάνει η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιμένει και να στηρίξει την ίδια μας την κρατική ύπαρξη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «στην παράγραφο 5 της έκθεσης καθίσταται σαφές ότι, για να προχωρήσει η διαδικασία, θα πρέπει να αναγνωριστούν οι Αρχές όλων των κρατών μελών χωρίς διακρίσεις, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, στους τομείς της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων».

«Συνεπώς, τώρα δεν υπάρχει περιθώριο να ξεφύγει των υποχρεώσεών της η Άγκυρα, αλλά ούτε και πεδίο υποχωρήσεων από τους ημετέρους, προς χάριν του καλού κλίματος ανύπαρκτων συνομιλιών», καταλήγει η κ Θεοχάρους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top