ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ: Ήρθε το «ναι» που περίμενε πώς και πώς ο αστυνομικός

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ: Ήρθε το «ναι» που περίμενε πώς και πώς ο αστυνομικός

Μετά από έναν Γολγοθά δυο μηνών τα βάσανα τελειώνουν για τον αστυνομικό Γιώργο Γεωργίου, θύμα της φονικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαΐου στον Ύψωνα.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ο Γεωργίου την Τρίτη (03/07) πήρε πράσινο φως από τους θεράποντες ιατρούς του στο Ισραήλ όπου νοσηλεύεται προκειμένου να ταξιδέψει για την Κύπρο.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, την Παρασκευή (06/07) αναμένεται να… πατήσει επί κυπριακού εδάφους.

Μεσολάβησαν πολλές περιπέτειες για τον άτυχο αστυνομικό, καθώς σε άλλες τρεις περιπτώσεις οι γιατροί τον ‘έκοψαν’ εξηγώντας του πως δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει. Είχαν προκύψει επιπλοκές (μολύνσεις τραυμάτων, μικροχειρουργεία κτλ.).

Για την υπόθεση κρατείται ως υπόδικος ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, ο οποίος σύμφωνα και με το κατηγορητήριο άνοιξε πυρ με στρατιωτικό τυφέκιο κατά του Γεωργίου και του αστυφύλακα Κρίστη Νικολάου με τον οποίο βρίσκονταν σε αστυνομική περιπολία.

Να σημειωθεί ότι ο αστυφύλακας Κρίστης Νικολάου πήρε επ’ ανδραγαθία προαγωγή και προήχθη στον βαθμό του λοχία.

Aναφορικά με τον ειδικό αστυφύλακα Γιώργο Γεωργίου, αναμένεται και αυτός εντός των επόμενων ημέρων να προαχθεί. Για την προαγωγή του Γεωργίου, κατατέθηκε τροποιητικό νομοσχέδιο στην Βουλή, έτσι ώστε να δικαιούται να διοριστεί ως αστυνομικός και ακολούθως να προαχθεί επ' ανδραγαθία και αυτός στο βαθμό του Λοχία.

Να σημειώσουμε πως την προαγωγή των δύο αστυνομικών, Γιώργου Γεωργίου και Χριστόφορου Νικολάου, πρότεινε με επιστολή του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Νίκος Νίκου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top