ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε τα εγκαίνια του Μαρκίδειου Δημοτικού Θεάτρου

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε τα εγκαίνια του Μαρκίδειου Δημοτικού Θεάτρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης 3/7 το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, ένα από τα έργα πολιτιστικής υποδομής που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια που η Πάφος υπήρξε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η ευτυχής συγκυρία της ανάληψης του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 από την Πάφο, σε συνδυασμό με τη βούληση της τοπικής Αρχής, αλλά και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης  για την αναζωογόνηση της πόλης, έδωσαν τη δυνατότητα του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του σημαντικού αυτού πολιτιστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα για την Πάφο έργου.

Η ολοκληρωτική πλέον λειτουργική και αισθητική μεταμόρφωση του θεάτρου, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου αναντίλεκτα προοιωνίζεται ως ένας από τους κυριότερους υποδοχείς εκδηλώσεων, την περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη που σημείωσε η Πάφος τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένης ιδιαίτερα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε, να προωθήσει τη σύσταση ενός ισχυρού, σύγχρονου και αποτελεσματικού Οργανισμού με αποστολή τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της πνευματικής και καλλιτεχνικής κίνησης και δράσης της πόλης, το Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της πρωτοβουλίας αυτής, δίνοντας τη δυνατότητα και την ευκαιρία στις δημοτικές Αρχές, και όχι μόνο, της φιλοξενίας πληθώρας ποικίλων τοπικών και διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως μέσα από την υλοποίηση των έργων του Δήμου Πάφου και μάλιστα σε μια περίοδο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης του κύρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται – όπως είπε- απολύτως σαφές ότι η  συνεργασία κεντρικής και τοπικής εξουσίας μέσα από την χρηστή διοίκηση οδηγούν στην επιτυχία όσων καταγράφονται με βάση τα χρονοδιαγράμματα όπως είχαν προδιαγραφεί. 

Μόνο έτσι συνέχισε, μπορεί να επιτύχουμε στόχους και ιδιαίτερα τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε συναυλία, με τίτλο «Σταύρος Ξαρχάκος εφ’ όλης της ύλης» υπό τη διεύθυνση του ιδίου του μουσικοσυνθέτη.

Εξάλλου σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως η αποψινή τελετή αποτελεί ένα νέο σταθμό της πορείας που άρχισε τον Ιανουάριο του 2015, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας ήταν η επίμοχθη προσπάθεια για την ωρίμανση των έργων, τη δημοπράτηση και την εκτέλεσή τους.

Ορόσημο σ’ αυτή την πορεία συνέχισε, αποτέλεσε η εξαγγελία από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τον Ιούνιο του 2015, εδώ στην Πάφο, 14 έργων αστικής υποδομής και ανάπτυξης της πόλης. Η χρηματοδότηση των έργων αυτών δεν ήταν αυτονόητη σημείωσε προσθέτοντας πως καθοριστική ήταν η συμβολή της Κυβέρνησης που με ισχυρή πολιτική βούληση και σωστό στρατηγικό προγραμματισμό στήριξε τον Δήμο, ο οποίος κινήθηκε δραστήρια και μεθοδικά.
 
Το ‶Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου″, αποτελώντας έμπρακτο δείγμα της βούλησης της Τοπικής Αρχής να δημιουργήσει μια σύγχρονη και λειτουργική πολιτιστική υποδομή, σηματοδοτεί – όπως είπε- τη μετάβαση της πόλης σε μια νέα εποχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία αλλά και την άνθιση του πολιτισμού στα γερά θεμέλια της ιστορίας και της κληρονομιάς 3.500 περίπου χρόνων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων παρουσιάστηκε φιλμάκι για την ιστορία της Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top