ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Εθελοντισμού: «Ο Πολιτισμός εργαλείο δραστηριοποίησης φορέων και πολιτών»

Επίτροπος Εθελοντισμού: «Ο Πολιτισμός εργαλείο δραστηριοποίησης φορέων και πολιτών»

Ο Πολιτισμός ήταν και είναι ένα σημαντικό εργαλείο δραστηριοποίησης εκατοντάδων φορέων αλλά και χιλιάδων πολιτών, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενεργοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο, μαθαίνοντας για τον πολιτισμό μας και συμβάλλοντας στη διάδοση του, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, είπε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Σε χαιρετισμό του,  στο 10ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πολιτιστικού Ομίλου Κοφίνου στην πλατεία της Κοφίνου, ο Επίτροπος Γιαννάκη ανέφερε ότι η ενεργοποίηση των πολιτών στα κοινά και ιδιαίτερα σε δραστηριότητες πολιτιστικές, αθλητικές ή δράσεις  κοινωνικού περιεχομένου είναι αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης ανισοτήτων και  του αποκλεισμού και συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη.

Για τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, όπως ο Πολιτιστικός Όμιλος Κοφίνου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο τομέα του πολιτισμού αλλά και σε άλλες κοινωφελείς δράσεις, σημείωσε, ο πολιτισμός δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους νέους αλλά και γενικότερα σε πολίτες, ένα υγιή τρόπο ενασχόλησης, συμβάλλοντας  στη διαμόρφωση των σωστών αξίων σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την νέα γενιά.

Είπε ότι η συμμετοχή σε πολιτιστικούς, αθλητικούς η άλλους φορείς, δηλαδή το να ανήκεις κάπου και να φροντίζεις για το σύνολο, ενισχύει την συμμετοχή,  την έκφραση άποψης και της προσφοράς, και ενισχύει την δημοκρατία.

Και χρειαζόμαστε πολίτες, συνέχισε, οι οποίοι είναι ενεργοί στα κοινά και  ξέρουν τα δικαιώματα τους  και τις υποχρεώσεις τους, να είναι υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό τους, προστατεύουν το περιβάλλον, διεκδικούν  τα δικαιώματά τους στο δημόσιο χώρο και να σέβονται τη διαφορετικότητα.

"Ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός έχουν τις ίδιες αξίες και πολλοί φορείς του πολιτισμού βασίζονται στην εθελοντική προσφορά. Η προσφορά του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα,  έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από την Πολιτεία. Και Όμιλοι όπως ο δικό σας, είναι το φως του πολιτισμού στις κοινότητες μας", συμπλήρωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top