ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Έτοιμο για διάλογο με τους εκπαιδευτικούς εταίρους

Υπουργείο Παιδείας: Έτοιμο για διάλογο με τους εκπαιδευτικούς εταίρους

Την ετοιμότητά του για διάλογο με όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους εκφράζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που πάντα επιθυμούσε και επιθυμεί να έχει με όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους, συναντήθηκε τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ.

Αναφέρεται, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ήταν η ενημέρωση για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων σε σχέση με την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού συστήματος, στη βάση της σχετικής έκθεσης συμμόρφωσης και εφαρμογής των παρατηρήσεων του Γενικού Ελεγκτή.

«Στο σημείο αυτό και χωρίς καν να ολοκληρώσει ο Υπουργός Παιδείας τις σκέψεις του, οι ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΟΕΔ αποχώρησαν αντιδρώντας έντονα. Η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ παρέμεινε και άκουσε ό,τι είχε να πει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, εκφράζοντας από τη μια τη δυσαρέσκειά της αλλά ταυτόχρονα την ετοιμότητά της να μπει σε διάλογο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού απηύθυνε εκ νέου χθες πρόσκληση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όπως προσέλθουν σήμερα σε διάλογο στο Υπουργείο. Δυστυχώς οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αρνήθηκαν την πρόσκληση αυτή.

«Το Υπουργείο δηλώνει και πάλι την ετοιμότητά του για διάλογο με στόχο την επίλυση χρόνιων στρεβλώσεων, καθώς και τη βούλησή του για εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εκπαιδευτικοί μας εταίροι με κοινό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας αλλά και της εκπαίδευσής μας θα συμβάλουν εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο στόχος μας είναι κοινός. Λόγω των περιορισμένων χρονοδιαγραμμάτων και της αναγκαιότητας για άμεση στελέχωση των σχολείων μας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προχωρεί στις ενδεδειγμένες διαδικασίες», σημειώνεται.

Αναφέρεται, τέλος, ότι την προσεχή βδομάδα θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη για το θέμα αυτό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top