ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΚΕΛ καταψηφίζει τις εγγυήσεις για Συνεργατισμό

Το ΑΚΕΛ καταψηφίζει τις εγγυήσεις για Συνεργατισμό

Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους σε σχέση με τη συμφωνία της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ για τη διάλυση του Συνεργατισμού, αποφάσισε να καταψηφίσει τις εγγυήσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύεται να καλύψει ενδεχόμενες ζημιές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανάφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Στέφανος Στεφάνου, η καταψήφιση στηρίζεται στο γεγονός ότι η συμφωνία που συνήψε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για το Συνεργατισμό:

1. Οδηγεί στην απώλεια μιας από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του λαού μας. Ο Συνεργατισμός διαλύεται και παύει να υπάρχει. Η συμφωνία είναι ζημιογόνα και επικίνδυνη για την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες.

2. Φορτώνει δυσβάσταχτο βάρος στους ώμους των πολιτών (δυνητικά αυτό υπολογίζεται στα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ) οι οποίοι ξανά καλούνται να πληρώσουν το κόστος των αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης, η οποία μονίμως φροντίζει για τα κέρδη των τραπεζών και ποτέ δεν προστατεύει την κοινωνία.

3. Προκαλεί κινδύνους αποσταθεροποίησης και υποθηκεύει το μέλλον της κυπριακής οικονομίας. Με τη συμφωνία ουσιαστικά το Δημόσιο Χρέος επιστρέφει στην περίοδο κουρέματος των καταθέσεων με όλες τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις.

4. Η συμφωνία διαμορφώνει ένα νέο τραπεζικό χάρτη που επιστρέφει τον τόπο στο παρελθόν, όταν δύο μεγάλες τράπεζες έλεγχαν την οικονομία και όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν αυτές αμέσως μεταφέρονταν με ιδιαίτερη οξύτητα πάνω στην οικονομία.

«Εν ολίγοις», όπως αναφέρει ο κ. Στεφάνου, «η συμφωνία αντί να επιλύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο τραπεζικό σύστημα, και εν γένει στην οικονομία, απλώς τα μεταθέτει χρονικά παρακάτω. Παράλληλα, η συμφωνία προκαλεί καινούρια προβλήματα».

«Η καταψήφιση των εγγυήσεων και της συμφωνίας αποτελεί για το ΑΚΕΛ απόρριψη της πάγιας τακτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔHΣY να βάζει το πιστόλι στον κρόταφο της Βουλής και των πολιτών. Ενώ οι κυβερνώντες ζητούν την ψήφο του λαού με το σύνθημα ότι έχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, μετεκλογικά έρχονται με εκβιαστικό τρόπο να ζητούν νομιμοποίηση των επικίνδυνων και αντιλαϊκών πολιτικών τους από τις πολιτικές δυνάμεις», σημειώνει επίσης.

«Οι κυβερνώντες σπέρνουν το φόβο στους πολίτες με στόχο να πείσουν για την ακατάσχετη κινδυνολογία στην οποία επιδίδονται για την επόμενη ημέρα. Υπενθυμίζουμε απλά ότι όσες φορές οι κυβερνώντες ισχυρίστηκαν ότι έλυσαν τα προβλήματα, αυτά επιστρέφουν δριμύτερα» ανάφερε ακόμα ο κ. Στεφάνου.

Καταλήγοντας, είπε πως, «Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δώσει νομιμοποίηση στο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ. Δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό. Άλλωστε, τις συνέπειες των εκβιαστικών πολιτικών που επέβαλαν οι κυβερνώντες με το κούρεμα των καταθέσεων ακόμα τις βιώνουν οι πολίτες με σκληρό και επώδυνο τρόπο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top