ΑΘΛΗΤΙΚΑ

It’ s coming home!

It’ s coming home!

Η Αγγλία όντας ανώτερη της Σουηδίας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1990 στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Σταμάτησε δύο φορές τον Μπεργκ ο Πίκφορντ.

Aυτή η Αγγλία, ναι! Έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως αυτή την φορά μπορεί να το φέρει… σπίτι. Πραγματοποιώντας μία πειστική εμφάνιση και έχοντας έναν εξαιρετικό Πίκφορντ όπου χρειάστηκε να επέμβει, επιβλήθηκε με 2-0 της ευχάριστης έκπληξης αυτού του Μουντιάλ, Σουηδίας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σάουθγκέιτ πέτυχε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και πλέον περιμένει το βράδυ να μάθει τον αντίπαλό της από την κόντρα της οικοδέσποινας Ρωσίας με την Κροατία.  

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα του λεπτά με τις δύο ομάδες να προσέχουν πρώτα τα μετόπισθεν και στη συνέχεια να ψάχνουν κάποια ευκαιρία για να απειλήσουν. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς άνηκε στη Σουηδία όταν στο 13’ ο Φόρσμπεργκ σούταρε όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Η απάντηση της ομάδας του Σάουθγκέιτ ήρθε έξι λεπτά αργότερα όταν μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Στέρλινγκ, ο Χάρικ Κέιν έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, η Αγγλία έπαιρνε κάποια μέτρα στο γήπεδο με το ματς πάντως να συνεχίζει να μην έχει τις πολλές ευκαιρίες.

Προβάδισμα για την Αγγλία με Μαγκουάιρ

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 31’ όταν τα «Λιοντάρια» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Όλσεν για το 1-0. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45’ ο Στέρλινγκ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο επιθετικός της Σίτι έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε απέναντι στον Όλσεν, τσίμπησε την μπάλα και σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ο Στέρλινγκ που συνολικά δεν έχει πραγματοποιήσει και τις καλύτερες εμφανίσεις σε αυτό το τουρνουά.

Ο Πίκφορντ σταμάτησε τον Μπεργκ!

Δύο λεπτά μετά την πρώτη σέντρα στην επανάληψη, η Σουηδία έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση όμως ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του την κεφαλιά του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Ντέλε Άλι διπλασίασε τα τέρματα της Αγγλίας!

Τα «Λιοντάρια», πάντως, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τελικώς στο 59’ κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα για να πάρουν πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ο Λίνγκαρντ έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε από κανονική θέση ο Ντέλε Άλι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά την απογοήτευση για το δεύτερο γκολ, οι παίκτες του Άντερσον δεν το έβαλαν κάτω και αμέσως μετά τη σέντρα, έφτασαν πολύ κοντά στο να μειώσουν και να δώσουν και πάλι νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Όλσεν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε όμως ο τερματοφύλακας της Έβερτον αντέδρασε και πάλι εντυπωσιακά κρατώντας το «μηδέν». Θα έλεγε κανείς πως με τις επεμβάσεις του αυτές έδωσε στη συνέχεια στις καλές παρουσίες από τους τερματοφύλακες των ομάδων που πήραν το εισιτήριο για την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο προπονητής των Σκανδιναβών στην προσπάθειά του να αλλάξει κάτι στην ομάδα του πέρασε στην αναμέτρηση τους Γκουιντέτι και Όλσον στις θέσεις των Φόρσμπεργκ και Τοϊβόνεν. Πάντως, το πρόβλημα που έδειχνε να έχει η Σουηδία εντοπιζόταν στην αμυντική της λειτουργία καθώς οι Άγγλοι έφταναν με σχετική ευκολία μπροστά στα καρέ του Όλσεν και απειλούσαν και με τρίτο τέρμα.

Στο 72’ ο Μάρκους Μπεργκ είδε και πάλι τον Πίκφορντ να του στερεί το γκολ και να μην επιτρέπει στην Σουηδία να μπει και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Μετά από γύρισμα από αριστερά, ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε εντυπωσιακό γυριστό σουτ όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας φώναξε «παρών» με εκπληκτική επέμβαση με τα ακροδάχτυλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε με την Αγγλία να ελέγχει το ματς και την Σουηδία να δείχνει πλέον πως δύσκολα θα μπορούσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με την Αγγλία να προκρίνεται στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1990.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top