ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καδής: «Η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στο επίκεντρο αποφάσεων και επιλογών μας»

Καδής: «Η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στο επίκεντρο αποφάσεων και επιλογών μας»

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή στις συμπεριφορές και τις συνήθειές μας, αν θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά  να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στον πλανήτη μας και να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, υπογραμμίζοντας πως "η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των οποιωνδήποτε αποφάσεων και επιλογών μας".

Σε χαιρετισμό του στο Φεστιβάλ «Περιβάλλον Συγγνώμη», ο κ. Καδής ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, πως είναι πλέον πασιφανές ότι η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι άμεσα συνυφασμένη, όχι μόνο με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και με την ίδια την ύπαρξή μας στον πλανήτη. Τα λάθη του παρελθόντος και η κακοδιαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, έχει οδηγήσει σε  τεράστια παγκόσμια προβλήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, η ρύπανση των πολύτιμων υδάτινων πόρων μας, η εξαφάνιση φυτών, ζώων και εντόμων, σημείωσε.

Επεσήμανε πως "όλοι είμαστε μέρος της λύσης, ως άτομα, οργανισμοί, επιχειρήσεις, οργανώσεις, αρχές και κυβερνήσεις. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος που συνολικά και ατομικά έχουμε στο περιβάλλον".

Ο κ. Καδής ανέφερε πως "Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, όπως η Πράσινη Ασπίδα  συμβάλλουν τα μέγιστα προς τον σκοπό αυτό. Τα θέματα τα οποία θίγονται μέσα από το έντυπο της Πράσινης Ασπίδας και μέσα από τις δράσεις της, είναι βγαλμένα από την κυπριακή καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top