ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Βουλή – Υπερψήφιση ή απόρριψη νομοσχεδίων Συνεργατισμού

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Βουλή – Υπερψήφιση ή απόρριψη νομοσχεδίων Συνεργατισμού

Σε έκτακτη συνεδρία συνέρχεται στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής (08/07) αντί στις 16:00 που ήταν προγραμματισμένη, η Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη συνεδρία της η Ολομέλεια αποφασίζει εάν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τα Νομοσχέδια της Κυβέρνησης για παροχή κυβερνητικής εγγύησης στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας που αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταφοράς των τραπεζικών εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική.

Πέραν τούτου η Ολομέλεια έχει ενώπιον της έξι Νομοσχέδια και ένα κανονισμό για τα ΜΕΔ και την τιτλοποίηση δανείων, αλλά και πέραν των επτά προτάσεων νόμου.

Προτάσεις νόμου οι οποίες κατατίθενται με αίτημα των εισηγητών τους, ώστε να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτι που θα αποφασίσει ποιες αποδέχεται να κατατεθούν ή όχι η Ολομέλεια.

Η έκτακτη Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή 08/07 θεωρείται εξαιρετικής σημασίας, με την Κυβέρνηση να επιθυμεί διακαώς την υπερψήφιση των Νομοσχεδίων που αφορούν τον Συνεργατισμό.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας:

  1. Σχέδιο απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων για την έγκριση παροχής κυβερνητικής εγγύησης στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Συνεργατικής Κυπριακής  Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 22 του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και περί του Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας Νόμου
  2. Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018
  3. Ο περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018
  4. Ο περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων (Προσωπικά Σχέδια Αποπληρωμής και Διάταγμα Απαλλαγής Οφειλών) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018.
  5. Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018
  6. Οι περί Συμβούλων Αφερεγγυότητας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2018
  7. Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018. (Πρόταση νόμου των κ. Γιώργου Λουκαΐδη, Στέφανου Στεφάνου, Άριστου Δαμιανού και Αντρέα Καυκαλιά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις).
  8. Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018. (Πρόταση νόμου της κ. Άννας Θεολόγου, βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, του κ. Μαρίνου Σιζόπουλου εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και του κ. Γιώργου Περδίκη εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών)
  9. Ο περί Τιτλοποιήσεων Νόμος του 2018.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση στο πιο κάτω σύνδεσμο, την Ολομέλεια της Βουλής:

http://cybc.com.cy/live-tv/%CF%81%CE%B9%CE%BA-2/ 

Συνεχής ενημέρωση:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top