ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Η καταψήφιση θα οδηγήσει σε κούρεμα ή νέο μνημόνιο» - VIDEO

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Η καταψήφιση θα οδηγήσει σε κούρεμα ή νέο μνημόνιο» - VIDEO

Το πρόβλημα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ότι δεν έχει ακουστεί η εναλλακτική που υπάρχει αν καταψηφιστούν τα νομοσχέδια.

«Πρέπει να μας πουν το σχέδιο Β της Δευτέρας» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ σημείωσε ότι με την καταψήφιση την Δευτέρα θα μας οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων είτε σε νέο μνημόνιο.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που θα υπάρξουν με την καταψήφιση και χωρίς εναλλακτική επιλογή.

Υποστήριξε ότι, αναγκάζονται να ψηφίσουν υπέρ για να μην καταστραφούμε.

Τόνισε ωστόσο ότι χίλιες φορές θα αποδεχτεί το κόμμα το πολιτικό κόστος αν είναι να προστατεύσει τους καταθέτες.

Είπε ακόμα ότι αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από αυτή την Κυβέρνηση ήταν μια πολιτική απάτη για ένα δήθεν success story και τελικά είχε τη σημερινή κατάληξη. Αναφέρθηκε σε ευθύνες για την εξαπάτηση του λαού με πολιτικό και οικονομικό κόστος. Αυτό, όπως είπε, οδήγησε στη μη αντιμετώπιση έγκαιρα των ΜΕΔ και απέτρεψε την υιοθέτηση του Φορέα έγκαιρα για να σωθεί ο Συνεργατισμός, το κούρεμα δανείων, η βελτίωση του πλαισίου αφερεγγυότητας. Αντί να μας ακούσουν, μας χλεύαζαν και σήμερα, είπε και σήμερα την πληρώνει με €5,3 δις ο φορολογούμενος. Αυτά, είπε, κόστισαν η αλαζονεία και η εξαπάτηση.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ επιμένει στις πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν, όμως αυτοί που θα τιμωρηθούν με την καταψήφιση θα είναι οι καταθέτες και οι πολίτες. Επιλέγουμε, είπε, την προστασία του λαού, σε σχέση με την τιμωρία της Κυβέρνησης, «στηρίζουμε την οικονομία, δεν στηρίζουμε την Κυβέρνηση».

Είπε επίσης ότι έγιναν δεκτές οι βελτιώσεις των νομοσχεδίων του ΔΗΚΟ και έγινε συμβιβασμός για να διωχθούν εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν θέλουν, σε αντίθεση με αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμα ότι με την ψήφιση μπαίνει σε υλοποίηση το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που αφορά τα στεγαστικά δάνεια, ο φορέας και η προστασία της πρώτης κατοικίας. Το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, έχει πάρει απόφαση και το ΕΣΤΙΑ και ο Φορέας έχουν ήδη διασυνδεθεί με τον προϋπολογισμό του 2019.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top