ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ: Μοίρασε... συγχαρητήρια ο βουλευτής του ΔΗΚΟ - VIDEO

ΒΟΥΛΗ: Μοίρασε... συγχαρητήρια ο βουλευτής του ΔΗΚΟ - VIDEO

Το ΔΗΚΟ, με τις τροπολογίες στα πέντε νομοσχέδια που αφορούν την διευκόλυνση των εκποιήσεων, έρχεται να προστατεύσει τον ευάλωτο δανειολήπτη, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Άγγελος Βότσης, αναφέροντας ότι οι εισηγήσεις του ΔΗΚΟ θα ψηφιστούν μαζί με τα υπόλοιπα νομοσχέδια.

O κ. Βότσης, συνεχάρη σε ειρωνικό ύφος, την κυβέρνηση για τις λανθασμένες πολιτικές της.

Παράλληλα, είπε ότι δεν θα στηρίξουν άλλες τροπολογίες που θα δημιουργήσουν άλλα προβλήματα ή θα δώσουν άλλοθι σε κάποιους να λένε ότι δημιούργησε η Βουλή πρόβλημα. Όπως είπε, το ΔΗΚΟ είναι υπεύθυνο έναντι των χιλιάδων καταθετών του Συνεργατισμού και δεν ξαναφήνει τον λαό να ζήσει νέα μνημόνια και νέες καταστάσεις από Δευτέρας.

Όπως είπε ο κ. Βότσης, η Κυβέρνηση έβαλε και πάλι τη Βουλή σε ένα πολύ κρίσιμο δίλημμα να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα ή να δεχτεί μια πολύ κακή συμφωνία.

Ο κ. Βότσης αναφέρθηκε, επίσης, σε έλλειψη σοβαρότητας και ανάληψης πολιτικής ευθύνης, και ζήτησε εκ νέου την ανάληψη πολιτική ευθύνης.

Έκανε λόγο για παλινδρομήσεις για τον Συνεργατισμό, αργοπορία για τον Φορέα και προχειρότητα, και εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρχουν αποτελέσματα όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα των ΜΕΔ μας έχει φέρει εδώ, αλλά η αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισής των ΜΕΔ ήταν αυτό που υποχρέωσε τις τράπεζες να αυξάνουν τις προβλέψεις τους, και αυτή η αδυναμία είχε μεγαλύτερη επίδραση στον Συνεργατισμό.
Ανέφερε ότι με την πρόταση για τις εγγυήσεις προστατεύονται οι καταθέσεις αλλά αυξάνεται το δημόσιο χρέος.

Πρόσθεσε ότι η εμπλοκή όλων των φορολογούμενων μέσω του φορέα, παίρνοντας τα ΜΕΔ του Συνεργατισμού, κάνει όλους να έχουν πλέον την ευθύνη για αυτά τα δάνεια. Είπε επίσης ότι ο φορέας πρέπει να μπορεί να δώσει ανάσες στους δανειολήπτες, αλλά να μην κάνει τους υπόλοιπους να νιώθουν ότι «κάποιου σας δουλεύουν». Η μεγάλη τέχνη, όπως είπε, είναι να μην φέρνουν τα πράγματα στην προσπάθεια να προστατευθούν οι δανειολήπτες, στο σημείο που κάποιοι να το εκμεταλλεύονται αυτό.

Με πρόσχημα την προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε, φέραμε τα πράγματα εδώ που τα φέραμε και καμιά πρώτη κατοικία δεν έχει εκποιηθεί ,αλλά κάποιοι εκμεταλλεύονται το σύστημα και φέραμε τις τράπεζες εδώ που τις έχουμε φέρει.

Δείτε στο πιο κάτω απόσπασμα τα ...συγχαρητήρια που έδωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ:

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top