ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Έντονη αντίδραση Συμμαχίας Πολιτών – «Δεν νοείται δημοκρατία»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Έντονη αντίδραση Συμμαχίας Πολιτών – «Δεν νοείται δημοκρατία»

Την αντίδρασή της στη δημιουργία «Γλωσσαρίου» για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους εξέφρασε η Συμμαχία Πολιτών.

Με δήλωση του Αντιπροέδρου Ανδρέα Θεμιστοκλέους, η Συμμαχία κάνει λόγο για «υποβολή τρόπου έκφρασης και λογοκρισία».

Όπως ανέφερε, το γλωσσάρι «αποτελεί καταπάτηση του δικαιώματος των δημοσιογράφων για ελεύθερη έκφραση, ελεύθερη σκέψη και άποψη».

Η Συμμαχία Πολιτών εξέφρασε την έντονη ανησυχία της και τη στήριξή της στους δημοσιογράφους που αντιτίθενται σε αυτό το «ύποπτο γλωσσάρι με επιλεγμένες λέξεις και εκφράσεις».

«ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ»

Δεν αποτελεί ίδιον του δημοκρατικού πολιτεύματος η υποβολή τρόπου έκφρασης και η λογοκρισία.

Το «γλωσσάρι κοινής αποδοχής» αποτελεί καταπάτηση του δικαιώματος των δημοσιογράφων για ελεύθερη έκφραση, ελεύθερη σκέψη και άποψη. Αποτελεί καταπάτηση της ελευθεροτυπίας και μετατρέπει τους δημοσιογράφους σε εντεταλμένα φερέφωνα.

Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη μας ανησυχία για αυτό το γεγονός και στηρίζουμε τους δημοσιογράφους που αντιτίθενται σε αυτό το ύποπτο γλωσσάρι με επιλεγμένες λέξεις και εκφράσεις.

Δεν νοείται δημοκρατία με στρατολογημένους δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης. Δεν αποτελεί ίδιον του δημοκρατικού πολιτεύματος η υποβολή τρόπου έκφρασης και η λογοκρισία.

Ως Συμμαχία Πολιτών θέλουμε δημοσιογράφους οι οποίοι ελεύθερα, απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα να μεταδίδουν αντικειμενικά τις ειδήσεις και τα γεγονότα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top