ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Το ΔΗΚΟ στηρίζει την αντίδραση 170 και πλέον δημοσιογράφων»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Το ΔΗΚΟ στηρίζει την αντίδραση 170 και πλέον δημοσιογράφων»

Ανακοίνωση για το «Γλωσσάρι» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων εξέδωσε και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το ΔΗΚΟ εκφράζει την άποψη ότι «αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση στη διακηρυγμένη βούληση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων» η επιμονή στην επιβολή γλωσσαρίου.

Το κόμμα «στηρίζει τους 170 δημοσιογράφους, που αντιτίθενται στην επιβολή του γλωσσαρίου» και επαναλαμβάνει ότι εάν υλοποιηθεί θα είμαστε ενώπιον «παραβίασης συνταγματικών προνοιών, επιβολής έμμεσης ή άμεσης λογοκρισίας, προσπάθειας παραχάραξης ιστορικών πραγματικοτήτων».

Καλεί δε την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και την Ένωση Συντακτών Κύπρου «να απεμπλακούν αμέσως από τις μεθοδεύσεις αυτές».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η επιμονή στην επιβολή «γλωσσαρίου» στους δημοσιογράφους, δηλαδή στην επιβολή «κοινών» - και για τις δύο κοινότητες - εκφράσεων, λέξεων και διατυπώσεων με προφανή απάλειψη συγκεκριμένων εκφράσεων, λέξεων και διατυπώσεων, παρά την αντίδραση 170 και πλέον δημοσιογράφων, αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση στην διακηρυγμένη βούληση της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων, να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και να αποτραπεί η όποια λογοκρισία του δημοσιογραφικού λόγου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει ότι, εάν υλοποιηθεί η προσπάθεια επιβολής «γλωσσαρίου», τότε θα είμαστε ενώπιον:
• Παραβίασης συνταγματικών προνοιών, που κατοχυρώνουν την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης.
• Επιβολής έμμεσης ή και άμεσης λογοκρισίας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.
• Προσπάθεια παραχάραξης ιστορικών πραγματικοτήτων, που αφορούν τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και ιδιαίτερα την τουρκική εισβολή, τη συνεχιζόμενη κατοχή και τις συνέπειες, που η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ελληνοκύπριοι ακόμα υφίστανται.

Καλούμε την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και την Ένωση Συντακτών Κύπρου, να απεμπλακούν αμέσως από τις μεθοδεύσεις αυτές, να τις καταγγείλουν και να απορρίψουν την επιβολή του «γλωσσαρίου».

Το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει τους 170 δημοσιογράφους, που αντιτίθενται στην επιβολή του «γλωσσαρίου».

Η αποστολή του τύπου είναι να μεταφέρει στο λαό την αλήθεια και αυτή η αποστολή δεν μπορεί να παρεμποδιστεί δια της επιβολής λογοκρισίας.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top