ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Δεν μπορεί μια ζωή να δίνουμε κίνητρα στους ασυνεπείς»

Α. Νεοφύτου: «Δεν μπορεί μια ζωή να δίνουμε κίνητρα στους ασυνεπείς»

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι μπροστά για τη δημιουργία και ενός σχεδίου ΕΣΤΙΑ για τους συνεπείς και αξιόπιστους και συνετούς πολίτες, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

«Δεν μπορεί μια ζωή να δίνουμε κίνητρα στους ασυνεπείς. Αντίστροφα πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα. Επιτέλους να ξεκινήσουμε να επιβραβεύουμε τον συνεπή και τον υπεύθυνο και να τιμωρούμε τον ασυνεπή και αυτόν που δημιουργεί τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Ερωτηθείς κατά πόσο εννοεί ότι θα προωθηθεί ένα παράλληλο πρόγραμμα, με το ΕΣΤΙΑ που προωθεί η Κυβέρνηση για όσους έχουν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ), είπε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της αρχής της ισότητας, ότι έχει τις σκέψεις του και θα τις κουβεντιάσει και με την Κυβέρνηση και με τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Σημείωσε παράλληλα ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να συνεχίσει να είναι βαγόνι σε μια πολιτική προσέγγιση που κτίστηκε εδώ και δεκαετίες, όποιος δημιουργεί το πρόβλημα, όποιος θορυβεί, όποιος είναι ασυνεπής, αυτή η πολιτεία να τον επιβραβεύει, δημιουργώντας επιπρόσθετο κόστος στους συνεπείς πολίτες που με τα υστερήματά τους πληρώνουν και φόρους και τα δάνειά τους.

Αναφέρθηκε στη «συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, τους συνετούς και συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες» που έμειναν για χρόνια, όπως είπε χωρίς φωνή.

«Μια ζωή προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα για αυτούς που τα δημιουργούν και να τους επιβραβεύουμε και κάναμε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας να νιώθουν ως οι βλάκες της παρέας. Θέλω να τους ξαναστείλω και σήμερα το μήνυμα. Έχουν τη φωνή που τους εκφράζει», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι θα ακούγεται καθημερινά η δική τους φωνή απέναντι στις πολλές φωνές που μόνη τους έγνοια είναι να επιβραβεύουν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα.

 

Δεν θα πετάξουμε στον κάλαθο το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπή αν δεν μας βολεύει

Ερωτηθείς για πιθανές πολιτικές ευθύνες που ενδεχομένως να προκύψουν μέσα από το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής για το Συνεργατισμό, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η έρευνα και οι όροι της είναι σαφέστατοι, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το πόρισμα και να πει κατά πόσο υπάρχουν ή όχι ποινικές ή πολιτικές ευθύνες. Αυτό, πρόσθεσε είναι έργο της Ερευνητικής Επιτροπής.

«Δεν είμαστε ένα κόμμα που αν το πόρισμα είναι αυτό που θέλουμε το στηρίζουμε, αν δεν είναι αυτό που θα μας βόλευε το πετάμε στον κάλαθο. Μην μας συγχύζετε με άλλους και άλλα κόμματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αν μέσα από το πόρισμα θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες για ποινικές ή άλλες ευθύνες και καταλογιστούν από τους αρμόδιους θεσμούς ή τα δικαστήρια, το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ  δεν θα βρεθεί έξω από αίθουσες δικαστηρίων για να μετατρέπει τις καταδίκες σε δήθεν πολιτικές καταδίκες.

Όσον αφορά τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τυγχάνει και της στήριξης του ΔΗΣΥ.

 

Αισιόδοξη μέρα για την Κύπρο η σημερινή

Ερωτηθείς κατά πόσο μετά την χθεσινή εξέλιξη στη Βουλή θεωρεί ότι δεν υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα του τόπου, ο κ. Αβέρωφ ανέφερε ότι δεν κάνει εκτιμήσεις ώστε να διακινδυνεύει να διαψευστούν.

Αναγνώρισε ότι και ο ίδιος έκανε λάθη, εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι τα πράγματα μπήκαν στη σωστή τους βάση και πορεία.

Όπως ανέφερε «σήμερα ξημέρωσε για την Κύπρο μια μέρα που σημαίνει ότι επανακτάται η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα».

«Έφυγαν οι κίνδυνοι, όχι μόνο για το Συνεργατισμό, αλλά για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα. Έχουμε νέο νομοθετικό πλαίσιο που από τη μια προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, από την άλλη διευκολύνει στο να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εξαιτίας της ασυνέπειας τους μεγεθύνθηκε ο όγκος των ΜΕΔ», ανέφερε. 

Σήμερα, είπε ο κ. Νεοφύτου, είναι μια αισιόδοξη μέρα για την Κύπρο τον κυπριακό λαό και την οικονομία. Πρόσθεσε ότι απέφυγε ο ίδιος και το κόμμα του να μιλήσει για κινδύνους τις τελευταίες μέρες, αλλά πλέον με τη βεβαιότητα των γεγονότων της υπερψήφισης των νομοσχεδίων και της κρατικής εγγύησης, μπορεί να μιλήσεις για την Κύπρο σε περίπτωση που επικρατούσε η άποψη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν.

Όπως είπε, σήμερα ο κόσμος θα ήταν έξω από τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, οι ουρές θα έφταναν χιλιόμετρα και ο πανικός και η ανασφάλεια θα ήταν για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Η χώρα θα έμπαινε σε μια βαθιά κρίση με το δεύτερο μνημόνιο να μην ήταν απομακρυσμένο σενάριο», ανέφερε.  Ίσως, πρόσθεσε,  «για αυτό κάποιοι με τόσο πάθος προσπαθούσαν τις περασμένες μέρες, ακόμα και ψες στην Ολομέλεια, να μην περάσουν τα μέτρα, οι νομοθεσίες και η εγγύηση».

«Ξέρετε, ένα πιθανό δεύτερο μνημόνιο για κάποιους μπορεί να ήταν και μια χρυσή ευκαιρία να ξεπλύνουν μια περασμένη διακυβέρνηση», είπε.

Επανέλαβε παράλληλα τις ευχαριστίες του γιατί χωρίς τη συμβολή του ΔΗΚΟ και του Προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν θα μπορούσε να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. Παράλληλα ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ και τους Προέδρους των κομμάτων αυτών. που στήριξαν την κρατική εγγύηση για το Συνεργατισμό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top