ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Έδωσε κατάθεση ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε – Όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Έδωσε κατάθεση ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε  – Όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ

Στην λήψη κατάθεσης από τον ειδικό αστυφύλακα, Γιώργο Γεωργίου προχώρησαν τη Δευτέρα 09/07, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η δίκη των τριών κατηγορούμενων για την απόπειρα φόνου κατά των δυο αστυνομικών, που διαπράχθηκε στις 5 Μαΐου στον Ύψωνα αναβλήθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου (στις 09:00).

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα για αναβολή, καθώς υπολείπεται μαρτυρικό υλικό στο φάκελο της υπόθεσης, ενώ κατατέθηκε ήδη αίτημα για νομική αρωγή από πλευράς του 2ου και 3ου κατηγορούμενου, δηλαδή του 31χρονου από την Πάφο και του 35χρονου από τη Βουλγαρία.

Ο 1ος κατηγορούμενος, ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, ο οποίος έχει παραδεχθεί πως αυτός πυροβόλησε εναντίον των δυο αστυνομικών, οδηγήθηκε στο δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ μαζί με τους άλλους δυο κατηγορούμενους, φρουρείτο από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι κατηγορίες εναντίον των τριών έχουν διαμορφωθεί στις 41 συνολικά, με σοβαρότερες την απόπειρα φόνου, τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και την κατοχής και χρήση όπλου και εκρηκτικών υλών. Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται αδικήματα που αφορούν μόνο τον Ηλία Μούζο και που σχετίζονται με υπόθεση απαγωγής 27χρονου και ρίψης πυροβολισμών εναντίον της οικίας του, που διαπράχθηκαν στις 22 Ιανουαρίου και  19 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Όπως είπε στο δικαστήριο η κατηγορούσα αρχή, τη Δευτέρα 09/07 λήφθηκε κατάθεση από τον ειδικό αστυφύλακα Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή 06/07 επέστρεψε από το Ισραήλ, όπου νοσηλευόταν μετά τον κρίσιμο τραυματισμό του. Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο αστυφύλακας αναφέρει ότι δέχθηκε τους πυροβολισμούς μόλις άνοιξε την πόρτα του περιπολικού και εξήλθε για να ελέγξει το ύποπτο σταθμευμένο όχημα.

Από πλευράς των τριών κατηγορουμένων δεν υπήρξε, στο παρόν στάδιο, ένσταση στην κράτηση τους μέχρι τη νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ η κατηγορούσα αρχή αναφέρθηκε στον κίνδυνο φυγοδικίας και διάπραξης άλλων αδικημάτων από τους τρεις, σε περίπτωση που αυτοί αφεθούν ελεύθεροι.

Προς τούτο, κατέθεσε στο δικαστήριο το ποινικό μητρώο του δεύτερου κατηγορούμενου καθώς και αντίγραφα κατηγορητηρίων για υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον των τριών ενώπιον της δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι, μετά από ενημέρωση από την Ιντερπόλ Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε πως ο 35χρονος Βούλγαρος είχε καταδικαστεί ερήμην του από βουλγαρικό δικαστήριο για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, καθώς ο ίδιος διέφυγε από τη χώρα του.

Ορίζοντας νέα δικάσιμο την 11η Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο διέταξε όπως ετοιμαστεί σχετική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση του 2ου και 3ου κατηγορούμενου, που αιτήθηκαν νομική αρωγή.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top