ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταφέρεται η ψήφιση για οριζόντια ψηφοφορία - Οι υπέρ και οι κατά

Μεταφέρεται η ψήφιση για οριζόντια ψηφοφορία - Οι υπέρ και οι κατά

Το Σεπτέμβρη οι προτάσεις νόμου για οριζόντια ψηφοφορία σε βουλευτικές και ευρωεκλογές.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου μετατέθηκε η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εισαγωγή της οριζόντιας ψηφοφορίας στις Βουλευτικές εκλογές και για τις Ευρωεκλογές, μετά από αίτημα του ΔΗΚΟ, που έγινε αποδεκτό από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η οριζόντια ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές και Βουλευτικές εκλογές, επιχειρείται να εισαχθεί με προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν από τους Οικολόγους και τη Συμμαχία Πολιτών και ήταν στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής με πρόταση νόμου για οριζόντια ψηφοφορία και στις δημοτικές εκλογές, που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ και η οποία αποσύρθηκε.

Στην έκθεση της Επιτροπής Εσωτερικών προς την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρεται ότι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τοποθετήθηκαν κατά των προτάσεων νόμου για οριζόντια ψηφοφορία στις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Τοποθετούμενος πρώτος, επί του αιτήματος για αναβολή, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι δεν έχει ένσταση να ψηφιστούν οι νόμοι νωρίς το Φθινόπωρο ώστε η οριζόντια να ισχύσει στις ευρωεκλογές.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι εφόσον δοθεί αναβολή δεν θα γίνει αναφορά στον άγραφο νόμο για μη αλλαγή του εκλογικού νόμου ένα χρόνο προ των εκλογών και ότι η οριζόντια θα συζητηθεί το Σεπτέμβρη.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής είπε ότι το κόμμα του αποδέχεται την αναβολή υπό την προϋπόθεση ότι τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και θα προχωρήσει η ψήφιση.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος υπενθύμισε τον άγραφο νόμο για μη τροποποίηση του εκλογικού νόμου κατά το χρονικό διάστημα του 1 έτους πριν από τις εκλογές και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να μείνει σταθεροί ότι τον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος».

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν πολλά άλλα εκτός από την αλλαγή στον εκλογικό νόμο για να ανακάμψει το κύρος της πολιτικής και των πολιτικών, από την απαξία που αντιμετωπίζει στο εκλογικό σώμα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου είπε πως η προσπάθεια που έγινε από την Επιτροπή ήταν να ολοκληρωθεί όσο πιο έγκαιρα η εξέταση των προτάσεων νόμου, «για να είμαστε στο πλαίσιο του ενός έτους, δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω από τον Σεπτέμβρη», συμπλήρωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top