ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΛΔΥΚ - ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: Εξελίξεις με τον 23χρονο που είχε συλληφθεί στην Κύπρο

ΕΛΔΥΚ - ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: Εξελίξεις με τον 23χρονο που είχε συλληφθεί στην Κύπρο

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Αέρα ελευθερίας αναπνέει από τη Δευτέρα (09/07), ο 23χρονος στρατιώτης της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα (02/07) από το ΤΑΕ Αρχηγείου, κατόπιν αιτήματος των Ελλαδικών Αρχών για κατάθεση χρημάτων στον Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, μέλους στην συνωμοτική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο 23χρονος αφού πρώτα συνελήφθη από τις Κυπριακές Αρχές, την περασμένη Τετάρτη 04/07 μετέβη στην Αθήνα όπου τέθηκε υπό κράτηση για να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών.

Σύμφωνα με έγκυρες πήγες της ιστοσελίδας μας, ο 23χρονος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (09/07) μαζί με τον συνήγορο υπεράσπισης του στον ανακριτή και εισαγγελέα εφετών όπου μετά από δικαστική διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ‘ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ’: Η θέση του 23χρονου στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ

Ο νεαρός όπως ανέφερε στις Κυπριακές Αρχές αλλά και τις Ελλαδικές Αρχές, το ποσό των 50 ευρώ , τα είχε στείλει σε φιλικό του πρόσωπο ο οποίος κρατείτο στις φυλακές και όχι για τον κρατούμενο Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, αφέθηκε ελεύθερος από τις Ελλαδικές Αρχές. Να σημειώσουμε πως σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της θητείας στην ΕΛΔΥΚ, αυτό εναπόκειται αποκλειστικά στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.

Θυμίζουμε πως πρώτο το ThemaOnline είχε αποκαλύψει, ότι ο 23χρονος δεν έχει καμία σχέση με τον Γιαγτζόγλου. Συγκεκριμένα, στην κατάθεση στου ανακριτές του ΤΑΕ, ανέφερε πως φιλικό του πρόσωπο τον Σεπτέμβριο του 2017, του ζήτησε να του εμβάσει το ποσό των 50 ευρώ, στέλνοντας του όμως –όπως ανέφερε- τον αριθμό λογαριασμό του κρατούμενου, Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. Ο 23χρονος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε το πρόσωπο στο οποίο ανήκε ο τραπεζικός λογαριασμός.

Η σύλληψη του έγινε μετά από αίτημα του ειδικού Εφέτη Αθηνών αφού είχε διαπιστωθεί από την Ελληνική Αστυνομία, πως ο 23χρονος είχε καταθέσει το πιο πάνω ποσό στον λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου ο οποίος είναι υπόδικος στις φυλακές του Κορυδαλλού για επιθέσεις με βόμβες-δέματα κατά αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος, καθώς και για συμμετοχή του στη συνωμοτική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Τέλος να σημειώσουμε πως ο νεαρός κατάγεται από τη Λάρισα και δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, ενώ το όνομά του δεν έχει εμπλακεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top