ΕΛΛΑΔΑ

Aισιόδοξος ο Ζάεφ: 'Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι θετικό'

Aισιόδοξος ο Ζάεφ: 'Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι θετικό'

Πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ θα ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες.

«Αναλάβαμε την υποχρέωση να προκηρύξουμε δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας μας. Το δημοψήφισμα αυτό θα λάβει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Η διαδικασία είναι δημοκρατική και πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών μας θα ψηφίσει υπέρ», είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στη διάσκεψη «NATO Engages-The Brussels Summit Dialogue» παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του ονόματος δεν ήταν εύκολες, είπε ο Ζάεφ, τονίζοντας ότι τόσο εκείνος όσο κι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισαν να βάλουν το μέλλον των πολιτών πριν από τις πολιτικές τους καριέρες.

Υποστήριξε δε ότι οι πανομοιότυπες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε Ελλάδα και Σκόπια επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία είναι δίκαιη. Με την επίτευξη της συμφωνίας η «Μακεδονία» και η Ελλάδα μετακίνησαν όρη, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή η διευθέτηση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση τι μπορεί να προσφέρει η χώρα του στο ΝΑΤΟ, ο Ζάεφ είπε η συμμετοχή της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία θα συνεισφέρει στη σταθερότητα σε μια περιοχή που θεωρείτο επικίνδυνη στο παρελθόν, ενώ επεσήμανε και τη συνεισφορά της ΠΓΔΜ σε νατοϊκές αποστολές ανά την υφήλιο.

«Με την απόφαση του ΝΑΤΟ να καλέσει την “Μακεδονία” να ξεκινήσει την ενταξιακή διαδικασία, η χώρα μας θα γίνει μέρος της οικογένειας στην οποία ανήκει», κατέληξε.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top