ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εκκρεμούν 60 εκθέσεις για καρδιοπαθείς στο ιατροσυμβούλιο

ΚΥΠΡΟΣ: Εκκρεμούν 60 εκθέσεις για καρδιοπαθείς στο ιατροσυμβούλιο

Εκθέσεις για 60 καρδιοπαθείς από Πάφο και Λεμεσό εκκρεμούν ενώπιον ιατροσυμβουλίου για παραπομπή σε ιδιώτες.

Εκθέσεις για 60 καρδιοπαθείς από Λεμεσό και Πάφο, εκκρεμούν ενώπιον του ιατροσυμβουλίου, με σκοπό την παραπομπή τους στα ιδιωτικά νοσοκομεία, αφού αναμένουν από το 2017 να υποβληθούν σε αγγειογραφία στο ΓΝ Λεμεσού, χρόνος που θεωρείται ανεπίτρεπτα μεγάλος, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Ιωσήφ Μουτήρης.

Αναφέρει, επίσης, πως η απλοποίηση της διαδικασίας παραπομπής με έγκριση από τοπικά ιατροσυμβούλια, αντί για το κεντρικό που εδρεύει στη Λευκωσία, θα διευκολύνει πάρα πολύ τους καρδιοπαθείς.

Ιδανική λύση στο πρόβλημα, θα ήταν φυσικά, όπως αναφέρει, η λειτουργία δεύτερου επεμβατικού εργαστηρίου στο ΓΝ Λεμεσού και ενός επεμβατικού εργαστηρίου στο ΓΝ Πάφου.

Ο κ. Μουτήρης παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα επιδότησης ασθενών για ιατρικές πράξεις στα ιδιωτικά νοσοκομεία, που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, έχει βοηθήσει μεγάλο αριθμό ασθενών του δημοσίου, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα ανέμεναν για ανεπίτρεπτα μεγάλο χρονικό διάστημα να κληθούν για εξέταση στο δημόσιο νοσοκομείο.

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα, που λειτούργησε και καθοδηγείται από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, επεκτάθηκε τελευταίως και στους καρδιοπαθείς που αναμένουν να υποβληθούν σε στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική, σε μια πολύμηνη λίστα αναμονής.

Ακολούθως αναφέρθηκε και σε ένα νέο περιστατικό όπου ένας νέος άνθρωπος με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου μεταφέρθηκε χθες περί τις 6μμ επειγόντως από την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου, σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό για πρωτογενή αγγειοπλαστική.

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο επειδή το επεμβατικό εργαστήρι στο ΓΝ Λεμεσού, που εξυπηρετεί και τους ασθενείς από την Πάφο, είναι κλειστό λόγω έργων συντήρησης, κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top