ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ολοκαίνουρια Mercedes-Benz A-Class δείχνει το δρόμο στον ανταγωνισμό

Η ολοκαίνουρια Mercedes-Benz A-Class δείχνει το δρόμο στον ανταγωνισμό

Η Mercedes Benz παρουσιάζει την ολοκαίνουρια τέταρτη γενιά για την A-Class που διαθέτει μια καθόλα σύγχρονη και κομψή σχεδίαση, τεχνολογία αιχμής και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που προέρχεται από μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας του γερμανού κατασκευαστή.

Το μοντέλο, που τοποθετείται στη βάση της γκάμας της Mercedes, είναι κτισμένο πάνω στο σημαντικά εξελιγμένο πλαίσιο του προηγούμενου μοντέλου που του προσφέρει ένα μεγαλύτερο κατά 30 mm μεταξόνιο. Όσον αφορά τους αριθμούς, η νέα A-Class είναι κατά 120 mm μεγαλύτερη σε μήκος και φθάνει τώρα τα 4.419 mm ενώ είναι μεγαλύτερη κατά 16 mm σε πλάτος (1.796 mm) και 6 mm σε ύψος (1.440 mm). Παράλληλα, ζυγίζει 20 κιλά λιγότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, με το βάρος της να περιορίζεται στα 1.375 κιλά. Και αυτό λόγο των σύνθετων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και αυξάνουν την ακαμψία του αμαξώματος. Σχεδιαστικά το καπό είναι τοποθετημένο πιο χαμηλά με πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ διατηρείται η μεγάλη μπροστινή μάσκα και οι πλευρικοί αεραγωγοί. Μια διάταξη που του προσδίδει ένα δυναμικό χαρακτήρα αλλά και την κορυφαία αεροδυναμική τιμή στην κατηγορία, μόλις Cd 0.25. Πιο λεπτές είναι και οι πλευρικές κολόνες που τώρα προσφέρουν ένα πολύ καλύτερο οπτικό πεδίο για τον οδηγό.

 

Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι σίγουρα το εσωτερικό. Η αύξηση του μεταξονίου έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη χωροταξία όσο και τους διαθέσιμους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Χαρακτηριστική είναι και η άνεση των πίσω επιβατών τόσο στα πόδια όσο και στο κεφάλι ενώ ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 29 λίτρα και φτάνει τώρα τα 370 λίτρα. Προσεγμένο φινίρισμα, ποιοτικά υλικά και τεχνολογία αιχμής χαρακτηρίζουν το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό αγοραστή της κατηγορίας.

Τα αναλογικά όργανα έδωσαν τη θέση τους σε μια οθόνη η οποία συνοδεύεται από μία ακόμα οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων και άλλων πληροφοριών του αυτοκινήτου. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού και μέσω του pad στην βάση της κονσόλα ή των χειριστηρίων στο τιμόνι. Το νέο αυτό σύστημα η Mercedes-Benz το ονομάζει MUBX (Mercedes Benz User Experience). Μαζί και το σύστημα head-up display που προβάλει ευκρινώς τις βασικές πληροφορίες εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Εντυπωσιακή και η θέση οδήγησης με τα καθίσματα να προσφέρουν καλή στήριξη στο σώμα ενώ το επίπεδο πάτωμα κάτω από το αμάξωμα βελτιώνει την αεροδυναμική και μειώνει παράλληλα το θόρυβο στην καμπίνα.

Στο χώρο της ασφάλειας προσφέρονται συστήματα (τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό) όπως το Active Distance Assist Distronic και Active Steering Assist που διατηρούν τη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το Active Emergency Stop Assist και το Active Lane Change Assist, που φρενάρει το αυτοκίνητο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και διατηρεί το αυτοκίνητο εντός των λωρίδων κυκλοφορίας αλλά και το Pre-Safe Plus αναγνωρίζει πιθανή πίσω σύγκρουση και με τις απαραίτητες ενέργειες μειώνει τις συνέπειες.

Στη γκάμα των κινητήρων της ολοκαίνουριας A-Class ξεκινά με ένα νέο τούρμπο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.332 cc που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετική ιπποδύναμη. Συγκεκριμένα, η έκδοση Α180 αποδίδει 136 ίππους ενώ η Α200 φτάνει τους 163 ίππους ενώ συνδυάζονται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο (προαιρετικός εξοπλισμός). Στην συνέχεια συναντούμε την έκδοση A 250 που εφοδιάζεται με ένα δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 224 ίππων και 350 Nm ροπής, και έχει στη διάθεση του ένα αυτόματο 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. Η γκάμα κλείνει με ένα πετρελαιοκινητήρα στα 1461 κ. εκ για την A180 d. Διαθέτει ένα  ηλεκτρικά ελεγχόμενο τούρμπο και αποδίδει 116 ίππους και 260 Nm ροπής, έχοντας μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km. Μαζί με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top