ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις υπέρμετρες πιέσεις που δέχεται από Σύριους η Κύπρος τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συμβούλιο του Ίνσμπρουκ

Τις υπέρμετρες πιέσεις που δέχεται από Σύριους η Κύπρος τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συμβούλιο του Ίνσμπρουκ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε παρέμβαση του στις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας,  υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη και συστηματική άφιξη υπηκόων από τη Συρία στην Κύπρο, οι οποίοι αφικνούνται δια θαλάσσης από την Τουρκία, τονίζοντας τις υπέρμετρες πιέσεις που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Δημοκρατία, και καλώντας την ΕΕ όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες για διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εσωτερικών, τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των μεταναστευτικών πιέσεων, σε συνέχεια και της Συνόδου Αρχηγών Κρατών του περασμένου Ιουνίου, με έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση συνόρων αλλά και την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τα κράτη μέλη επεσήμαναν την ανάγκη εξεύρεσης νέων προσεγγίσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των καταχρήσεων στα συστήματα ασύλου και υποδοχής, αλλά και τη διακοπή των εργασιών των κυκλωμάτων διακίνησης.

Περαιτέρω αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε την ανάγκη διαχωρισμού μεταναστών και ατόμων που χρήζουν προστασίας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να προωθηθούν εκ παραλλήλου οι επιστροφές και οι συμφωνίες επανεισδοχής.

Όσον αφορά την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, ο Υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για εξεύρεση δίκαιης και ισορροπημένης συμφωνίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμα ότι, με τον ίδιο τρόπο που δίνεται στήριξη σε τρίτες χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις, θα πρέπει ανάλογη να είναι και η στάση της ΕΕ έναντι των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν υπέρμετρες πιέσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top