ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Παιδεία στα χαρακώματα – Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί, αξιώνουν «θεσμικό διάλογο»

Η Παιδεία στα χαρακώματα – Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί, αξιώνουν «θεσμικό διάλογο»

Σε διάλογο «με καθαρό τραπέζι» συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, όπως δήλωσε την Πέμπτη (12/7) ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Αν και ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, προσκάλεσε σε διάλογο τους εκπαιδευτικούς στις 24 Ιουλίου, εντούτοις τα μέτρα των επηρεαζομένων δεν αναστέλλονται.

Ως εκ τούτου, στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής (13/7) χιλιάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται στην ΠΟΕΔ και στις 10:00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Με τον πόλεμο να παραμένει εν εξελίξει, ο κ. Φυλακτού επανέλαβε την αξίωση για «θεσμικό διάλογο» και χαρακτήρισε «κοροϊδία» το οτιδήποτε άλλο.

«Διαδηλώνουμε», όπως σημείωσε, «για το δημόσιο σχολείο που θα διαλύσουν προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών που πλήττουν ύπουλα και με χίλια ψέματα».Top of Form

Να σημειωθεί ότι λεωφορεία θα ξεκινήσουν από όλες τις πόλεις για να μεταφέρουν τους εκπαιδευτικούς στη διαμαρτυρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top