ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών: «Βρήκαν κλειστές τις πόρτες του Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί»

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών: «Βρήκαν κλειστές τις πόρτες του Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί»

Σύσσωμοι, περίπου 5000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της κυπριακής εκπαίδευσης πορεύθηκαν από τα γραφεία της ΠΟΕΔ προς το Υπουργείο Παιδείας, ως αποτέλεσμα των μονομερών αποφάσεων και προκλητικών τοποθετήσεων του Υπουργού Παιδείας, αναφέρει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειστές τις πόρτες του Υπουργείου Παιδείας και παρόλες τις ειρηνικές προσπάθειές τους, ο Υπουργός δεν αποδέχτηκε να παραλάβει την επιστολή που ομόφωνα ενέκριναν όλοι οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει ότι πρόκειται πιθανώς για τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων.

 «Συμπαραστάτες στην πορεία ήταν φοιτητές, μαθητές, γονείς, βουλευτές, εκπρόσωποι άλλων συντεχνιών καθώς και εκπρόσωποι των Τουρκοκυπριακών και Ελληνικών εκπαιδευτικών οργανώσεων. Για άλλη μια φορά, ο Υπουργός Παιδείας μας κάνει να διερωτόμαστε για το τι είδους διάλογο θέλει ν’ αναπτύξει με τους εκπαιδευτικούς, όταν δεν έχει το θάρρος να εμφανιστεί μπροστά τους και ν’ ακούσει τα αιτήματά τους. Το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεννόηση με το Προεδρικό, είχε κλειστές τις πόρτες του, γιατί προφανώς μπαίνει σε εφαρμογή το καλοστημένο σχέδιο διάλυσης του δημοσίου σχολείου», συμπληρώνει.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταδικάζει «την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης που γίνεται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας», και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλα τα δυνατά μέσα για τη διαφύλαξη και ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.

«Καλούμε γονείς και οργανωμένους φορείς να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου η εκπαίδευση στην Κύπρο να μη γίνει και πάλι είδος πολυτελείας για λίγους», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top