ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 'Γροθιά' στο εκπαιδευτικό σύστημα από τον Νικόλα - Αρίστευσε νικώντας κάθε εμπόδιο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 'Γροθιά' στο εκπαιδευτικό σύστημα από τον Νικόλα - Αρίστευσε νικώντας κάθε εμπόδιο

Τα τελευταία χρόνια ο σήμερα 14χρονος Νικόλας προσπαθεί να αποκτήσει κάτι που για πολλούς είναι αυτονόητο. Σωστή εκπαίδευση. Μετά από χρόνια κατάφερε με το αριστείο του να δώσει ένα χαστούκι στο σύστημα.

Η συγκλονιστική περίπτωση του 14χρονου μαθητή με σοβαρές αναπηρίες που στη Β' Γυμνασίου νίκησε κάθε εμπόδιο φτάνοντας στην κορυφή περιγράφεται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» από τον δημοσιογράφο Γιώργο Καλλίνικο.

Ο Νικόλας είναι ένα παιδί από την Λευκωσία (Παλλουριώτισσα) ο οποίος γεννήθηκε πρόωρα με εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία και απώλεια ακοής.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο Φιλελεύθερος και πριν από δύο χρόνια αφού ο μικρός Νικόλας είναι όπως περιγράφεται στην εφημερίδα «ένα από εκείνα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που θα γλιστρούσε αθόρυβα μέσα στην κυπριακή εκπαιδευτική έρημο. Η έρημος αυτή συχνά καταδικάζει τέτοια παιδιά σε ένα αόρατο περιθώριο».

Όμως μετά από χρόνια σκληρής προσπάθειας τόσο από τον ίδιο όσο και από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του (οι γονείς του Μίλτος Μαρκαντώνης και Γιούλα Πιτσιάλη καθώς και άλλοι που τον βοήθησαν) κατάφερε ο Νικόλας να αριστεύσει στην Β' Γυμνασίου.

Η ύλη που είχε να αντιμετωπίσει στις εξετάσεις ήταν η ίδια με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολίου του αλλά διαφοροποιημένη στον συμβολογράφο αφού ο Νικόλας δεν μιλά. Μόνο με «ναι» και «όχι». Και με τα αποτελέσματα του (αριστείο) δίδει απάντηση στο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο τον αντιμετώπιζε για χρόνια σαν μαθητή κατώτερου θεού.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου «το Αριστείο του αποτελεί ηχηρότατο χαστούκι σ' αυτό το απάνθρωπο σύστημα».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top