ΔΙΕΘΝΗ

Τα βλέμματα στο Ελσίνκι - Η ατζέντα της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν

Τα βλέμματα στο Ελσίνκι - Η ατζέντα της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο Ελσίνκι όπου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη πρώτη σύνοδος κορυφής με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε την Κυριακή (15/7) στο διεθνές αεροδρόμιο της φινλανδικής πρωτεύουσας προερχόμενο από τη Σκωτία όπου ο Τραμπ πέρασε τις δύο προηγούμενες ημέρες πριν από τη συνάντηση αυτή.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο CBS λίγες ώρες πριν τη συνοδο στο Ελσίνκι δήλωσε ότι Ρωσία, Ε.Ε. και Κίνα είναι «οι εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το Συριακό, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιραν, το Ουκρανικό καθώς και φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις Αμερικανικές εκλογές.Τραμπ και Πούτιν θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 13:15 και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι μεταβαίνει στη συνάντηση με χαμηλές προσδοκίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συνάντηση κορυφης πραγματοποιείται σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για την Δύση από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ενωσης, καθώς έχει θέσει σε επαγρύπνηση κάποιες χώρες του Νάτο, που θεωρούν πιθανό ο Πούτιν να επιχειρήσει κάποια συμφωνία, που θα υπονόμευε την αμερικανική πρωτοκαθεδρία στην συμμαχία.

Ο Τραμπ είχε επικρίνει συμμάχους του στο Νάτο ότι δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα, αμφισβητώντας ανοιχτά τον σκοπό υπαρξης της βορειατλαντικής συμμαχίας, ενώ και το γεγονός ότι μόλις χθες κατέταξε την Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί με την Κίνα και την Ρωσία ως εμπορικούς εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών, θορύβησε τους Ευρωπαίους.

​Την ίδια στιγμή χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ελσίνκι, ενόψει της συνάντησης των προέδρων Τραμπ και Πούτιν.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική του Ντόναλτ Τραμπ στο μεταναστευτικό, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Γερουσίας, σε μικρή απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο, που θα φιλοξενήσει την συνάντηση κορυφής.

Διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους και στην πολιτική του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top