ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πληροφορίες Βρετανών για κτύπημα στην Κύπρο - Δηλώσεις από αξιωματούχο της κυπριακής Αστυνομίας

Πληροφορίες Βρετανών για κτύπημα στην Κύπρο - Δηλώσεις από αξιωματούχο της κυπριακής Αστυνομίας

Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους μιας Βρετανίδας τζιχαντίστριας με το ψευδώνυμο ‘Λευκή Χήρα’ περιλαμβάνεται και η Κύπρος, συμφώνα με δημοσίευμα της Daily Mail που επικαλείται πηγές από μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Το ThemaOnline επικοινώνησε με αρμόδιο πρόσωπο της ηγεσίας της Αστυνομίας το οποίο μας ανέφερε πως η κατάσταση παρακολουθείται.

Όπως μας επισημάνθηκε, πρόκειται για βρετανικά δημοσιεύματα και όχι για κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις Βρετανικές Αρχές.

«Δεν υπάρχει κάτι επίσημο από πλευράς Κυπριακής Αστυνομίας. Εμείς εδώ και καιρό έχουμε αυξημένα προληπτικά μέτρα κατά της τρομοκρατίας και ανα διαστήματα γίνεται επανακαθορισμός μέτρων και ενεργειών» μας εξήγησε η αρμόδια πηγή.

Μας επισημάνθηκε δε, πως από πλευράς Κυπριακής Αστυνομίας υπάρχει στενή συνεργασία τόσο των διαφόρων τμημάτων του σώματος για θέματα πρόληψης ενώ υπάρχει συνεργασία και με αστυνομικές δυνάμεις άλλων χωρών.

Η ίδια αρμόδια πηγή, μας τόνισε πως λαμβάνονται αυστηρά μέτρα εδώ και αρκετό καιρό.

Να σημειώσουμε πως το δημοσίευμα της Daily Mail γίνεται αναφορά ότι πρόκειται για την νούμερο ένα καταζητούμενη τρομοκράτη η οποίο προσλαμβάνει βομβιστές αυτοκτονίας και στοχεύει τουριστικά θέρετρα ανά τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται η Κύπρος και η Ελλάδα.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, όλα αυτά προκύπτουν από κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνήματα και από πληροφορίες ξένων μυστικών υπηρεσιών, που εξασφάλισαν οι πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Η 34χρονη Samantha Lewthwaite, όπως είναι το πραγματικό όνομά της, υιοθέτησε το ψευδώνυμο ‘Η Λευκή Χήρα’ όταν ο εξτρεμιστής σύζυγός της σκοτώθηκε μαζί με 26 άλλους ανθρώπους, στους βομβαρδισμούς αυτοκτονίας του Λονδίνου, το 2005.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top