ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Επείγουσα επιστολή Περδίκη για κατάθεση Γιωρκάτζη στη Βουλή

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Επείγουσα επιστολή Περδίκη για κατάθεση Γιωρκάτζη στη Βουλή

«Αξίζουν διερεύνησης οι δηλώσεις της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας», σημειώνει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Με ανακοίνωσή του, το Κίνημα τονίζει ότι «απαιτείται διαφάνεια για να λάμψει η αλήθεια, πέραν των απειλητικών υπονοούμενων» και καταγγέλλει την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για «προκλητικές δηλώσεις» αντί απαντήσεων».

Το Κίνημα «δεν μπορεί να κατανοήσει» την τακτική «κάποιον έχω στο χέρι αλλά δεν μιλώ, ενώ με επείγουσα επιστολή του, ο Γιώργος Περδίκης ζητά από τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ελέγχου και Θεσμών να καλέσουν την κα Γιωρκάτζη στη Βουλή και να καταθέσει «αυτά τα πολλά που ξέρει για πολλούς».

Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
Δεν μπορεί, σε καμία των περιπτώσεων η κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία ως Διοικήτρια της Κεντρικής τράπεζας όφειλε να ήταν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων σε σχέση με τα θέματα των τραπεζών για τα οποία πρόσφατα ψήφισε η βουλή και ιδιαίτερα για το θέμα του Συνεργατισμού, για το οποίο δεν άρθρωσε λέξη, δύο βδομάδες μετά- όταν της ζητήθηκαν ευθύνες - να απαντά με προκλητικές δηλώσεις δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα τα οποία αρνείται να απαντήσει ή να διευκρινίσει.
 
Ξενίζει πραγματικά η στάση της τις τελευταίες μέρες, καθώς η κα. Γιωρκάτζη επέλεξε να εξέλθει από το σκοτάδι και τη σιωπή και ξαφνικά εκτοξεύει επικοινωνιακές  βόμβες, κατηγορεί πρόσωπα αλλά δεν εισέρχεται σε λεπτομέρειες, αφήνοντας να αιωρείται ένα αίσθημα απειλής αλλά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα, για τα οποία μάλιστα αρνείται να δώσει την οιαδήποτε απάντηση.
 
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορεί να κατανοήσει αλλά ούτε να δεχθεί αυτή την στάση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας. Ζητεί από την ίδια να ανοίξει τα χαρτιά της και να πορευθεί με βάση την Αρχή της διαφάνειας, αποφεύγοντας την τακτική «κάποιον έχω στο χέρι αλλά δεν μιλώ».
 
Με επείγουσα επιστολή του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ζητά από τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επίτροπων Ελέγχου και Θεσμών να καλέσουν την κα Γιωρκάτζη στη Βουλή και να καταθέσει αυτά τα πολλά που ξέρει για πολλούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top