ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Άφησαν το Νοσοκομείο χωρίς βηματοδότες - Θα παραπέμπονται αλλού

ΠΑΦΟΣ: Άφησαν το Νοσοκομείο χωρίς βηματοδότες - Θα παραπέμπονται αλλού

Λύπη εκφράζει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου για την διακοπή βηματοδοτήσεων.

Τη λύπη του για την διακοπή των βηματοδοτήσεων στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση ο Διευθυντής της Δρ Ιωσήφ Μουτήρης, προσθέτοντας πως η κατάσταση θα επανακτιμηθεί όταν και εφόσον το Υπουργείο αποφασίσει τη δημιουργία επεμβατικού εργαστηρίου για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως η πολύτιμη αυτή υπηρεσία ξεκίνησε στην διάρκεια του 2004, υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες και έκτοτε έχουν τοποθετηθεί, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, πέραν των 500 συσκευών σε κατάλληλους ασθενείς.

Επεσήμανε μάλιστα, πως τους τελευταίους 6 μήνες η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου δέχτηκε μια αμφισβήτηση από το υπουργείο Υγείας, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ήταν η άρνηση για προμήθεια συσκευών αντιταχυκαρδικών , για αντικατάσταση σε ασθενείς που έφεραν παρόμοιες συσκευές και είχαν εξαντληθεί, επεμβάσεις που είχαν γίνει στη κλινική αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως αναφέρει.

Ο κ. Μουτήρης επεσήμανε επίσης πως αυτό είχε ξανασυμβεί πριν από περίπου 6 μήνες, όταν το Υπουργείο άφησε την Κλινική χωρίς συσκευές για 15 -20 ημέρες, δημιουργώντας την εντύπωση πως επιθυμούσε διακοπή της υπηρεσίας αυτής στο Νοσοκομείο Πάφου, όπως αναφέρει.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε προσωρινά, συνέχισε, χάρη στη μεγάλη από μέρους της Κλινικής προσπάθειας, αλλά έκτοτε – όπως ανέφερε- κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σειρά προβλημάτων, ως προς τη διαθεσιμότητα της αίθουσας του χειρουργείου, την άδεια για απογευματινό χειρουργείο, την καταλληλότητα των στολών ακτινοπροστασίας, την έλλειψη λογισμικού για φύλαξη των επεμβάσεων, κλπ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι ασθενείς της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου που χρήζουν τοποθέτησης μόνιμου βηματοδότη θα παραπέμπονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπως εξάλλου και οι ασθενείς που χρήζουν στεφανιογραφίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top