ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Λεωφορείο κινείτο με την πόρτα ανοικτή – Κίνδυνος για τους επιβάτες – Τι αναφέρει η εταιρεία -VIDEO

ΛΑΡΝΑΚΑ: Λεωφορείο κινείτο με την πόρτα ανοικτή – Κίνδυνος για τους επιβάτες – Τι αναφέρει η εταιρεία -VIDEO

Με την πόρτα ανοικτή κινείτο λεωφορείο δημόσιας χρήσης σε δρόμο στην επαρχία Λάρνακας, με την εταιρεία να αναφέρει ενήμερη για το περιστατικό.

Του Μιχάλη Μενελάου

Λεωφορείο της εταιρείας «Ζήνων» Λάρνακας, βρισκόταν εν κινήσει με την μεσαία του πόρτα ανοικτή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών.

Το εν λόγω ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας, όταν πολίτης ανάρτησε την Τρίτη 17/07, βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρουσίαζε το περιστατικό.

Σε επικοινωνία του ThemaOnline, με την εταιρεία, μας λέχθηκε πως ήταν ενήμεροι για το περιστατικό και πως κατόπιν εξέτασης του ζητήματος και του βίντεο, που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελέγχθηκε από Λειτουργούς το εν λόγω όχημα του στόλου και διαπιστώθηκε πως δεν έχει την οποιαδήποτε μηχανική βλάβη.

Όπως μας ανέφεραν πιθανόν η ανοικτή πόρτα να οφείλεται σε λάθος ή παράλειψη του οδηγού, ενώ παράλληλα μας ανέφεραν πως ήταν ένα ζήτημα το οποίο μπορούσε να επιλύσει ο οδηγός του λεωφορείου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σύμφωνα με αρμόδιο άτομο της εταιρείας, όταν έφυγε από τον σταθμό το εν λόγω όχημα, η πόρτα του ήταν κλειστή, ενώ όταν ελέγχθηκε το πρωί της Τετάρτης 18/07, η πόρτα λειτουργούσε κανονικά.

Πέραν τούτου, διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ο λόγος που η πόρτα δεν έκλεισε.

Η εταιρεία, από την πλευρά της, τόνισε πως οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν ρητές και ξεκάθαρες οδηγίες, στην περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στο όχημα, πρώτιστος στόχος τους είναι η ασφάλεια των επιβατών .

«Υπάρχουν αυστηρές οδηγίες, ο οδηγός να σταματήσει και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να κρατήσει ασφαλείς τους επιβάτες, ενώ στην περίπτωση μηχανικής βλάβης που δεν μπορεί να κινηθεί το όχημα ή καθίσταται επικίνδυνο, να επικοινωνεί άμεσα με την εταιρεία για να σταλεί άλλο λεωφορείο στο σημείο ούτως ώστε να συνεχιστεί το δρομολόγιο», ανέφερε άτομο της εταιρείας στο ThemaOnline.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Σωτήρης Κωλέττας, μας ανέφερε πως «όλα τα δημόσια οχήματα ελέγχονται από το ΤΟΜ μια φορά κάθε χρόνο».

Ο κύριος Κωλέττας ανέφερε πως κάθε χρόνο γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι από το Τμήμα στα δημόσια οχήματα.

Κληθείς να σχολιάσει, κατά πόσον γνώριζε για το συγκεκριμένο περιστατικό στη Λάρνακα, ο κύριος Κωλέττας, είπε πως δεν ενημερώνεται το Τμήμα Οδικών μεταφορών για τις τυχών μηχανικές βλάβες που συμβαίνουν στα λεωφορεία «και δεν αναμένουμε μια τέτοια ενημέρωση».

Δείτε το επίμαχο βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top