ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Δεν θα επιτραπεί παρέμβαση σε κυριαρχικά δικαιώματα»

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Δεν θα επιτραπεί παρέμβαση σε κυριαρχικά δικαιώματα»

Σε δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου για τις γεωτρήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ αντέδρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί παρέμβαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση έχει τα απαραίτητα μέτρα αντίδρασης.

Υπενθυμίζοντας επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε την Τουρκία να μην προβαίνει σε έκνομες ενέργειες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι το θέμα της ενέργειας δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού.

Επεσήμανε δε πως το ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας προχωρεί κανονικά, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί με ασφάλεια και σταθερά βήματα, επειδή βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας.

Στις 30 Ιουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την εξέλιξη της ενεργειακής πολιτικής και τις επαφές με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top