ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία Ξυλοφάγου: Εντοπίστηκε νεκρή πάνω στα βράχια - Υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή

Τραγωδία Ξυλοφάγου: Εντοπίστηκε νεκρή πάνω στα βράχια - Υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή

Μοιραία η βόλτα με σκάφος για πέντε πρόσωπα. Το σκάφος τους ανετράπη στην θαλάσσιας περιοχής Ξυλοφάγου λόγω θαλασσοταραχής, ενώ μια γυναίκα έχασε τη ζωή της...

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, πολίτης πήρε τηλέφωνο και ενημέρωσε τις Αρχές ότι έβλεπε δυο πρόσωπα να βρίσκονται πάνω σε βάρκα η οποία ήταν ακυβέρνητη ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Ξυλοφάγου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και μέλη της Λιμενικής έσπευσαν στο σημείο. Ο πολίτης επικοινώνησε εκ νέου με την Αστυνομία αναφέροντας πως πλέον δεν έβλεπε ούτε το σκαφος, αλλά ούτε και τους επιβαίνοντες.

Η Λιμενική Αστυνομία σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης αλλά και τις Βρετανικές Βάσεις έστησαν επιχείρηση διάσωσης.

Μετά από εντατικές έρευνες πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν δυο προσπωπα να βρίσκονται εντός της θάλασσας.

Όπως μας αναφέρθηκε από τους πέντε επιβαίνοντες τους σκάφους, οι δυο κατάφεραν να φτάσουν στην στεριά, οι άλλοι δυο διασώθηκαν από το ελικόπτερο του ΚΣΕΔ, ενώ δυστυχώς η μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε βραχώδη περιοχή.

Το ελικόπτερο την ανέσυρε, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Να σημειώσουμε πως στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Τα ακριβή αίτια του θαλάσσιου δυστυχήματος θα ερευνηθούν από τις Βρετανικές Βάσεις, ενώ σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης πρόκειται για πολίτες κυπριακής καταγωγής.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top