ΚΟΣΜΟΣ

Οικογένεια νεκρού συγχωρεί τον δολοφόνο του- Οι αρχές επιμένουν να τον εκτελέσουν

Οικογένεια νεκρού συγχωρεί τον δολοφόνο του- Οι αρχές επιμένουν να τον εκτελέσουν

Άμεσα στην εκτέλεση ενός άνδρα, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στη διάρκεια ληστείας το 2004, σχεδιάζει να προχωρήσει η πολιτεία του Τέξας, παρά τις εκκλήσεις κάποιων από τους συγγενείς του θύματος να του χαρίσουν τη ζωή καθώς τον έχουν συγχωρέσει.

Η πολιτεία αναμένεται να εκτελέσει τον 34χρονο Κρίστοφερ Γιανγκ με θανατηφόρο ένεση στις 02:00 ώρα Κύπρου στο κελί του, σε φυλακή της πόλης Χάντσβιλ. Ο Γιανγκ έχει κριθεί ένοχος για την δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο.

Αν πραγματοποιηθεί η εκτέλεση, ο Γιανγκ θα είναι ο 13ος αμερικανός κρατούμενος που θα εκτελείται αυτή τη χρονιά και ο 553ος στο Τέξας από τότε που το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976. Το Τέξας έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών σε εκτελέσεις. Από την αρχή του χρόνου το Τέξας έχει πραγματοποιήσει επτά εκτελέσεις.

Οι δικηγόροι του Γιανγκ, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, υπέβαλαν αίτημα την τελευταία στιγμή να ανακληθεί η απόφαση της εκτέλεσής του με τον ισχυρισμό ότι ο φυλετικός παράγοντας συνετέλεσε στην άρνηση αυτόν τον μήνα της Επιτροπής Απονομής Χάριτος και Αποφυλάκισης.

Δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου απέρριψε το αίτημά τους και οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι θα ασκούσαν έφεση επί της απόφασης.

Οι δικηγόροι του είχαν επισημάνει ότι το συμβούλιο είχε προτείνει επιείκεια σε μια παρεμφερή υπόθεση νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η οποία αφορούσε έναν λευκό θανατοποινίτη, και ότι θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο και για την υπόθεση του Γιανγκ.

Εκείνοι που ζητούσαν επιείκεια ήθελαν να προτείνει το συμβούλιο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το Τέξας υποστηρίζει ότι ο Γιανγκ καταδικάστηκε και του αξίζει να πεθάνει για την δολοφονία, την οποία διέπραξε λίγο μετά τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας γυναίκας, της οποίας είχε κλέψει το αυτοκίνητο.

Το αίτημα για επιείκεια στήριξε και ο γιος του θύματος, ο Μιτές Πατέλ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Γιανγκ επέδειξε μεταμέλεια και βοήθησε άλλους συγκρατούμενούς του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top