ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Μετέθεσαν στις Βρυσούλες δασκάλα με σοβαρά κινητικά προβλήματα - Τοποθετήσεις από πρόεδρο Ε.Ε.Υ.

ΛΑΡΝΑΚΑ: Μετέθεσαν στις Βρυσούλες δασκάλα με σοβαρά κινητικά προβλήματα  - Τοποθετήσεις από πρόεδρο Ε.Ε.Υ.

Για μετάθεση που διαταράσσει τη γαλήνη της ίδιας και της οικογένειάς της έκανε λόγο με δηλώσεις της στο ThemaOnline εκπαιδευτικός από τη Λάρνακα.

Του Φάνη Μακρίδη

Η δασκάλα που όπως αναφέρει πάσχει εδώ και 19 χρόνια από σοβαρής μορφής ρευματοειδή αρθρίτιδα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες περιπτώσεις, μετατέθηκε σε δημοτικό σχολείο στο χωριό Βρυσούλλες (σ.σ. οι μεταθέσεις γνωστοποιήθηκαν εντός της ημέρας, 18/07).

«Ακόμα και η μετάβαση μου στο σχολείο της Λάρνακας, όπου διαμένω, δεν είναι τόσο απλή, καθώς όταν η πάθηση παρουσιάζει εξάρσεις χρειάζεται να με μεταφέρουν εκεί συγγενικά μου πρόσωπα. Αντιλαμβάνεστε με αυτό που λέω πόσο δύσκολο θα είναι να μεταβαίνω σε σχολείο εκτός Λάρνακας» ανέφερε η δασκάλα στην ιστοσελίδα μας.

Και πρόσθεσε: «Έχω συχνές εξάρσεις με φλεγμονές, πόνους και δυσκαμψία στις αρθρώσεις, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Ακολουθώ για χρόνια φαρμακευτική αγωγή. Την περασμένη Τετάρτη (σημ. 11/07) έχω περάσει από ιατροσυμβούλιο που έχει αξιολογήσει την κατάστασή μου. Άλλες τρεις φορές στο παρελθόν έχω αξιολογηθεί από ιατροσυμβούλιο και το αίτημά μου για να διδάσκω σε σχολείο στην Λάρνακα έχει εγκριθεί. Δεν ξέρω γιατί αυτή τη φορά δεν λήφθηκαν υπόψιν τα δεδομένα».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών της, η εκπαιδευτικός από τη Λάρνακα, μας ανέφερε: «Αυτή η μετάθεση προκαλεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά αν ληφθεί υπόψιν ότι έχω συμπληρώσει 61.6 μονάδες υπηρεσίας. Έχω, επίσης, υπηρετήσει σε σχολεία στο Παραλίμνι, στις Αγγλισίδες, στο Λιοπέτρι και στον Ψευδά».

Εξάλλου, άτομο του στενού κύκλου της εκπαιδευτικού με δηλώσεις του στο ThemaOnline ανέφερε: «Θα μπορούσε επικαλούμενη το θέμα υγείας της να καθίσει σπίτι της και να πληρώνεται. Θέλει όμως να ασκεί το λειτούργημά της. Επιθυμεί να υπηρετήσει την κοινωνία. Απλώς ζητά τα αυτονόητα. Είναι κρίμα να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Αντωνίου, με τοποθετήσεις του στο ThemaOnline δεσμεύτηκε πως το ζήτημα της εν λόγω εκπαιδευτικού θα εξεταστεί.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω υπόψη μου τα δεδομένα της εν λόγω υπόθεσης» μας ανέφερε όταν τον ενημερώσαμε για το όλο ζήτημα και συμπλήρωσε: «Αν είναι κάτι που έγινε λόγω παράβλεψης, τότε θα το επιλύσουμε».

Πάντως, ο κ. Αντωνίου ανέφερε για μια ακόμη φορά πως το έργο της Υπηρεσίας του καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο, λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν θέματα υγείας.

«Δεν υπονοώ κάτι, απλώς αναφέρομαι σε μια πραγματικότητα που επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος» σχολίασε σχετικά.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top