ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΟΠΙΑ: Αποκάλυψε το ερώτημα του δημοψηφίσματος ο Ζάεφ

ΣΚΟΠΙΑ: Αποκάλυψε το ερώτημα του δημοψηφίσματος ο Ζάεφ

Αποχώρησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθεί το επικείμενο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνδέει τη Συμφωνία με την είσοδο της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», είναι το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος δήλωσε μετά τη συνάντηση πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Νέα συνάντηση

Η επίθεση Ζάεφ αφορούσε στην στάση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος αποχώρησε από τη σύσκεψη περίπου μια ώρα μετά την έναρξή της.

Ο Μίτσκοσκι ζήτησε την επανάληψή της με τη συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας και όχι με τη διευρυμένη μορφή που είχε την Τετάρτη, καθώς σ’ αυτήν συμμετείχε κι ένας βουλευτής από κάθε κόμμα.

Ο Ζάεφ αναρωτήθηκε «τι είναι αυτό που ο κ. Μίτσκοσκι δεν θέλει να πει μπροστά σε όλους και ζητάει περιορισμένη συμμετοχή;» και συγκάλεσε νέα σύσκεψη για σήμερα (Πέμπτη, 19/7) το μεσημέρι με λιγότερους συμμετέχοντες.

Ο κ. Μίτσκοσκι θα έχει ακόμη μια ευκαιρία ν’ αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών ν’ αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας, κατέληξε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top