ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ή τώρα ή ποτέ – Ξανά στο τραπέζι για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ή τώρα ή ποτέ – Ξανά στο τραπέζι για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Στις 13:30 της Πέμπτης (19/7) θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπαλλήλων του Συνεργατισμού και η Διοίκηση της Τράπεζας.

Την ημερήσια διάταξη, φυσικά, μονοπωλεί το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους 900 υπαλλήλους που θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση, που έγινε την Τρίτη (17/7) δεν έβγαλε άσπρο καπνό με την ΕΤΥΚ να μην ικανοποιείται από την πρόταση της Τράπεζας.

Η συνάντηση της Πέμπτης χαρακτηρίζεται καθοριστική γιατί η Διοίκηση της ΣΚΤ προτίθεται να προχωρήσει στο σχέδιο εξόδου με ή χωρίς της συγκατάθεση των εργαζομένων και να το παρουσιάσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σε σχέση με το ποσό της αποζημίωσης, η πρόταση της Διοίκησης του Συνεργατισμού καθόριζε ως ελάχιστο ποσό τις 20.000 ευρώ και ως μέγιστο τις 170.000.

Η ΕΤΥΚ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση αυτή και προειδοποίησε μάλιστα με λήψη μέτρων.

Αξιώνει όπως οι υπάλληλοι αποζημιωθούν με 5 ετήσιους μισθούς, με μέγιστο ποσό τις 200.000 ευρώ και ελάχιστο τις 100.000.

Εν τω μεταξύ, 1.100 υπάλληλοι του Συνεργατισμού περιμένουν τις διαδικασίες για να μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ 600-700 θα στελεχώσουν τον Φορέα διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top