ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιούστε ΛΑΜΠΡΟΣ τον οδηγεί και πρόκριση!

Γιούστε ΛΑΜΠΡΟΣ τον οδηγεί και πρόκριση!

Με τον Έκτορ Γιούστε να παίρνει το όπλο του και να σκοράρει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (7′, 62′) ο Απόλλωνας ανέτρεψε το 1-0 της Λιθουανίας νικώντας με 2-0 την Στούμπρας στο ΓΣΠ.

Ο Ζοάο Πέδρο ήταν σε μεγάλη μέρα και ο Έκτορ Γιούστε εξαιρετικός στα επιθετικά του καθήκοντα καθαρίζοντας έτσι την πρόκριση για την ομάδα του Αυγουστή που ήταν εμφανώς ανώτερη και πολύ καλύτερη από την αντίπαλο της που απείλησε μόνο σε μια φάση.

Η εικόνα του αγώνα

Α’ Ημίχρονο

Με τον Ζοάο Πέδρο σε μεγάλα κέφια ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ και πίεσε από τα πρώτα λεπτά.

Στο 7ο λεπτό και στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση οι γαλάζιοι της Λεμεσού σκόραραν. Ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε από δεξιά με έξυπνο τρόπο το κόρνερ και ο Γιούστε μόνος στο ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Αυγουστή συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και είχαν την υπεροχή επιτιθέμενοι κυρίως από δεξιά με τον Ζοάο Πέδρο.

Οι Λιθουανοί προσπάθησαν στη συνέχεια να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ και με μακρινές μπαλιές στην αντεπίθεση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά το ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά ενώ κάποια σκληρά φάουλ των παικτών της Στούμπρας έφεραν εκνευρισμό ενώ ο Ζοάο Πέδρο συνέχιζε να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου από δεξιά.

Β’ Ημίχρονο

Μουδιασμένα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Αυγουστή με την Στούμπρας να απειλεί στο 49′ με τον Σα όμως ο Βάλε δήλωσε παρών και απέκρουσε το σουτ.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού συνήλθαν μετά το πρώτο 5λεπτο και με τον Ζοάο Πέδρο να συνεχίζει το… κρεσέντο του απείλησαν πρώτα με δυνατό σουτ του Σκέμπρι στο 55′ όμως ο Γιοσβιάκι είπε όχι εντυπωσιακά.

Στο 59′ μια σέντρα σουτ του Πέδρο έφυγε λίγο έξω όμως στο 63′ ο Παπουλής έκανε ωραία κίνηση και μπαλιά από αριστερά με τον Γιούστε σε ευνοϊκή θέση μέσα από την μικρή περιοχή να σκοράρει με κεφαλιά το δεύτερο του προσωπικό γκολ για το 2-0!

Ο Απόλλωνας πήρε πλέον το προβάδισμα πρόκρισης ενώ οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι γαλάζιοι κυριάρχησαν και μέχρι το 75ο λεπτό δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Απόλλωνας έριξε… ταχύτητα όμως και πάλι έκανε δύο ευκαιρίες. Μια με το διπλό σουτ του Μάρκοβιτς στο 84ο λεπτό και άλλη μια με το πλασέ του Βασιλείου στο 87′ να φεύγει μόλις έξω.

Στο 92ο λεπτό ο Μάγκλιτσα έφτασε μια ανάσα από το 3-0 όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Με το τελικό σφύριγμα ο Απόλλωνας πήρε πανάξια νίκη και συνεχίζει στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Βασιλείου, Σακέτι, Κυριάκου, Παπουλής (90′ Πίττας) , Σκέμπρι (83′ Ζελάγια), Σαρδινέρο (69′ Μάρκοβιτς), Μάγκλιτσα.

Στούμπρας (Μπαρέτο): Γιοσβιάκι, Μπίσσι, Αλμέιδα, Ναζάρε, Βιλέλα, Ματσαρασβίλι, Σερκάουσκας, Σαντάουσκας, Σα, Μάρκος (56′ Νταλκεβίτσιους), Μπουσαρέμπ (46′ Λίου)

Ανδρέας Χρίστου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top