ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελείωσε τη «δουλειά» με τους Λιθουανούς και τώρα περιμένει τους Βόσνιους με… άλλο αέρα

Τελείωσε τη «δουλειά» με τους Λιθουανούς και τώρα περιμένει τους Βόσνιους με… άλλο αέρα

Δυσκολεύτηκε λίγο, αλλά τελικά ο Απόλλωνας κράτησε ψηλά την κυπριακή σημαία σε αυτή την προκριματική φάση, αφού κέρδισε με 2-0 τη Λιθουανική Στούμπρας στο ΓΣΠ, ανέτρεψε το (πλασματικό) 1-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στον Β΄ γύρο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στη Ζελέζνιτσαρ Βοσνίας του Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς σε διπλούς αγώνες.

Μέχρι την επόμενη Πέμπτη (26/07) όμως που θα διεξαχθεί το πρώτο ματς, υπάρχει αρκετός χρόνος για τον Σωφρόνη Αυγουστή, για να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για δύο ματς που αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ΄ ότι αυτά με τη Στούμπρας.

Ο Απόλλωνας βέβαια θα είναι και σε αυτό το ζευγάρι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο.

Και όπως αποδείχθηκε στα πρώτα ματς των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη φέτος, κανέναν αντίπαλο δεν πρέπει να τον υποτιμάς, γιατί δεν θέλει και πολύ για να σου κάνει τη ζημιά και μετά να… τρέχεις και να μη φτάνεις.

Ακόμα και κόντρα στην αδύναμη Στούμπρας και παρότι ο Απόλλωνας κυριάρχησε και στα δύο ημίχρονα στον επαναληπτικό στο ΓΣΠ (έστω και αν δεν έφτασε στα γνωστά περσινά στάνταρ απόδοσης του, κάτι απόλυτα λογικό για την εποχή), εντούτοις πέτυχε μόνο δύο γκολ και μέχρι το τέλος ήταν στην… «πρίζα», αφού αν οι Λιθουανοί πετύχαιναν ένα τέρμα έστω και από… «σπόντα», θα έπαιρναν αυτοί το εισιτήριο της πρόκρισης και κανένας δεν ασχολούταν με το αν η Λεμεσιανή ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έχασε ευκαιρίες για να «καθαρίσει» την πρόκριση.

Να σημειώσουμε ότι στο αποψινό παιχνίδι, ο Κύπριος τεχνικός του Απόλλωνα «ανακάτεψε την τράπουλα» στο αρχικό σχήμα, αφού έδωσε φανέλα βασικού στους Μάγκλιτσα και Ρομπέρζ, ενώ έμειναν εκτός ο Μάρκοβιτς και ο τραυματίας Μπρου.

Ο Κροάτης φορ ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Παπουλή σε ρόλο δεκαριού, ενώ ο Ρομπέρζ αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Γιούστε και ο Χάμπος Κυριάκου μεταφέρθηκε στη μεσαία γραμμή…

Το θετικό για τον Απόλλωνα ενόψει του επόμενου ευρωπαϊκού του αγώνα, είναι ότι θα έχει στη διάθεση του ο Σωφρόνης Αυγουστή τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Σουμάχ και Φακούντο Περέιρα, ενώ θα είναι σαφώς ποιοι έτοιμοι αγωνιστικά οι Μάγκλιτσα και Ζελάγια και ως εκ τούτου, θα έχει αυξημένες επιλογές στον καταρτισμό του αγωνιστικού του πλάνου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top