ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Θανατηφόρα λάθη – Κηδεύεται η άτυχη Νίκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Θανατηφόρα λάθη – Κηδεύεται η άτυχη Νίκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος συνεχίζουν να διερευνούν οι Αρχές, ωστόσο ήδη προέκυψαν κάποια στοιχεία που οδηγούν σε συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», μέσα από παράλληλες έρευνες που διεξάγουν το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι Αρχές των Βρετανικών Βάσεων, προέκυψε ότι, στο σκάφος δεν υπήρχαν σωσίβια, ενώ ο οδηγός του υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, με μηδενική ένδειξη.

Το σκάφος αναχώρησε γύρω στις 2 το απόγευμα από το Κάβο Γκρέκο με προορισμό το αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας, κοντά στο Ρομάντζο.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται ότι ο οδηγός του σκάφους και γιος της άτυχης Νίκης Χριστοφίδου που έχασε τη ζωή τους, έπειτα από το δυστύχημα, αλλά και ο πατέρας του, θα κληθούν να διευκρινίσουν διάφορα θέματα, και κυρίως ποια κατεύθυνση είχαν, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με κύματα, τα οποία αρχικά έμπασαν νερά στο εσωτερικό και ακολούθως βύθισαν το σκάφος.

Η πτυχή αυτή αφορά την διευκρίνιση του ενδεχομένου η βάρκα να μην είχε κατά μέτωπο τα κύματα, αλλά να επιχείρησε λανθασμένα να τα αντιμετωπίσει πλαγίως, με αποτέλεσμα να μπάσει νερά αρχικά και στην συνέχει να το ανατρέψει, αφού πλέον η μηχανή δεν μπορούσε να στηρίξει την πορεία του σκάφους.

Σε άλλη εξέλιξη, η άτυχη Νίκη Χριστοφίδου, κηδεύεται την Παρασκευή (20/7) το απόγευμα, από τον ιερό ναό Αγίου Θεράποντος στον Λυθροδόντα.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές στο γηροκομείο Αγίου Θεράποντος στον Λυθροδόντα. 

Θυμίζουμε ότι, ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top