ΕΛΛΑΔΑ

Η δραματική περιγραφή του Τούρκου που έχασε γυναίκα και τρία παιδιά στον Εβρο

Η δραματική περιγραφή του Τούρκου που έχασε γυναίκα και τρία παιδιά στον Εβρο

Τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον Εβρο, όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα ανετράπη και βρέθηκε στο νερό με την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, περιγράφει ο Τούρκος Μουράτ Ακτσαμπάι.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες για τα δυο παιδιά του που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μιλώντας στον Alpha, ο Τούρκος που συγκλόνισε με τις αναρτήσεις του στα social media, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βίωσε όταν αναποδογύρισε η βάρκα και έχασε μπροστά στα μάτια του ολόκληρη την οικογένειά του: «Οταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δώσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται. Η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν. Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί».

Παρότι καθώς οι ώρες περνούν οι ελπίδες λιγοστεύουν, ο Μουράτ Ακτσαμπάι δεν φαίνεται να χάνει το κουράγιο του: «Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες».

Η 36χρονη μητέρα των τριών παιδιών που εντοπίστηκε νεκρή

Ο Ακτσαμπάι και η σύζυγός του φέρονται να είναι υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, τελούσαν υπό δίωξη από την τουρκική κυβέρνηση και για αυτό αναζήτησαν ασφάλεια στην Ελλάδα. «Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μας έπρεπε να δραπετεύσαμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς», είπε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισαν να κάνουν αυτό το ταξίδι προς τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννιά άτομα, εκ των οποίων διασώθηκαν τα πέντε. Στα νερά του ποταμού χάθηκε η σύζυγος και τα τρία παιδιά του Ακτσαμπάι. Τα δυο παιδιά αγνοούνται ακόμη, η σύζυγος και το ένα τους παιδί βρέθηκαν νεκροί την Παρασκευή 20/07.

Τα τρία παιδιά σε στιγμές ευτυχίας -Το μικρότερο, μόλις ενός έτους, στη μέση, εντοπίστηκε νεκρό

 

 

Πηγή: Η δραματική περιγραφή του Τούρκου που έχασε γυναίκα και τρία παιδιά στον Εβρο | iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top