ΚΟΣΜΟΣ

Μπρουνό Λε Μερ: Δεν θα υπάρξουν εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ με τους δασμούς σε ισχύ

 Μπρουνό Λε Μερ: Δεν θα υπάρξουν εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ με τους δασμούς σε ισχύ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εξετάσει να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς η Ουάσινγκτον πρώτα να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό, δήλωσε το Σάββατο 21/07, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) και διοικητών κεντρικών τραπεζών στο Μπουένος Άιρες, ο  Λε Μερ ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το πώς και πότε να ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται να κάνει το πρώτο βήμα αποσύροντας τους δασμούς, σημείωσε.

Παράλληλα κάλεσε την Ουάσινγκτον να επανεξετάσει τη στάση της στην επιβολή των δασμών.

"Αυτός ο εμπορικός πόλεμος θα έχει μόνο χαμένους, θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και θα επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη. Καλούμε τις ΗΠΑ να αναλογιστούν, να σεβαστούν τους πολυμερείς κανόνες και να σεβαστούν τους συμμάχους τους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Εντουάρντο Γκουάρντια δήλωσε το Σάββατο 21/07 ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) συμφώνησαν ότι οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις και η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής σε μείζονες οικονομίες, συνιστούν αυξανόμενους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των G20 που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ο Γκουάρντια τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές κεντρικών τραπεζών συζήτησαν για την ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων για να προστατέψουν τις οικονομίες τους, ιδιαίτερα σε αναδυόμενες οικονομίες που έχουν δει τα συναλλάγματα τους να αποδυναμώνονται σημαντικά τους πρόσφατες μήνες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top