LIFESTYLE

Μεγάλη η απώλεια στον καλλιτεχνικό κόσμο - 'Έφυγε' από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου

Μεγάλη η απώλεια στον καλλιτεχνικό κόσμο - 'Έφυγε' από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου

Στα 80 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο μεγάλος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

 Ο Μάνος Ελευθερίου ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο, από νωρίς είχε δείξει το ταλέντο του στο χαρτί καθώς σε ηλικία μόλις 14 ετών, έβγαλε την πρώτη ποιητική συλλογή του.

Όταν με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, άρχισε να γράφει και τα πρώτα του βιβλία ενώ ποτέ δεν εγκατέλειψε τη μεγάλη του αγάπη για τη στιχουργική. Έχει μάλιστα δώσει σπουδαία τραγούδια σε σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες όπως με τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Αντώνη Βαρδή ενώ στίχους του μελοποίησε και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο Λογοτεχνείας για το εξαιρετικό πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε με τίτλο «Ο Καιρός των Χρυσανθέμων». Πριν από πέντε χρόνια, ο γνωστός καλλιτέχνης βραβεύθηκε και για την συνολική προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top