ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση για δράση κατά των ναυαγίων μεταναστών στη Μεσόγειο, απευθύνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Έκκληση για δράση κατά των ναυαγίων μεταναστών στη Μεσόγειο, απευθύνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει "με αποφασιστικότητα και ταχύτητα" προκειμένου να αποτρέψει νέα ναυάγια μεταναστών στη Μεσόγειο, διασφαλίζοντας παράλληλα "τον σεβασμό των δικαιωμάτων και την αξιοπρέπεια όλων".
 

"Λάβαμε τις τελευταίες εβδομάδες δραματικές πληροφορίες για ναυάγια σκαφών που μετέφεραν μετανάστες στα νερά της Μεσογείου", δήλωσε ο Αργεντινός πάπας ενώπιον 25.000 πιστών, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
 
"Εκφράζω την οδύνη μου για τις τραγωδίες αυτές και δηλώνω πως οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με εκείνους που έχουν χαθεί και τους συγγενείς τους", πρόσθεσε.
 
"Απευθύνω επείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ενεργήσει με αποφασιστικότητα και ταχύτητα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων τραγωδιών, και για να διασφαλίσει την ασφάλεια, τον σεβασμό των δικαιωμάτων και την αξιοπρέπεια όλων", επέμεινε ο πάπας.
 
Μπορεί η Τρίπολη ανέλαβε την ευθύνη της διάσωσης ανοικτά της Λιβύης και οι ιταλικές και μαλτέζικες αρχές να περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες δράσης των ΜΚΟ, όμως ο Ιούνιος ήταν ο πιο φονικός μήνας των τελευταίων ετών στην περιοχή αυτή: 564 θύματα καταγράφηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, αν και οι αναχωρήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Αυτή την εβδομάδα η διάσκεψη της επισκόπων της Ιταλίας δημοσιοποίησε μια βιτριολική ανακοίνωση αφότου μια ισπανική ΜΚΟ εντόπισε σε ό,τι είχε απομείνει από μια βυθισμένη βάρκα μία επιζήσασα και δύο πτώματα τα οποία είχαν προφανώς ξεχάσει οι Λίβυοι ακτοφύλακες.
 
Ο Ιούλιος είναι για τον πάπα περίοδος διακοπών - τις οποίες ο κατά κόμσον Χόρχε Μπεργκόλιο προτιμά να αφιερώνει στη μελέτη στο Βατικανό: όλες οι λειτουργίες, οι ακροάσεις και οι δημόσιες εμφανίσεις αναστέλλονται εκτός από την προσευχή της Κυριακής. Πολλοί ανέμεναν ότι με αυτή την ευκαιρία ο Χόρχε Μπεργκόλιο θα μιλούσε για την κατάσταση στη Νικαράγουα, όπου ο διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση κρέμεται από μια κλωστή μετά τις κατηγορίες του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα κατά των επισκόπων που έχουν αναλάβει ρόλο μεσολαβητή. Όμως δεν είπε ούτε λέξη.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top