ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Τορναρίτης: «Ομοσπονδία ή διχοτόμηση»

Νίκος Τορναρίτης: «Ομοσπονδία ή διχοτόμηση»

«Εμείς προτιμούμε την Ομοσπονδία», ανέφερε ο κ. Νίκος Τορναρίτης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας (23/7).

Φιλοξενούμενος στο «Πρωινό Δρομολόγιο» ο Νίκος Τορναρίτης σχολίασε την κάθοδο της Ειδικής Σύμβουλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Τζέιν Χολ Λουτ και τις προγραμματισμένες συναντήσεις που θα έχει με τους δύο ηγέτες.

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι η λύσεις είναι «Ομοσπονδία ή διχοτόμηση» και πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά προτιμά βεβαίως την Ομοσπονδία.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση» είπε, αφού όπως υποστήριξε, «δεν μπορούμε να μείνουμε όπως είμαστε, γιατί πλέον υπάρχουν απειλές στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και παρεμβάσεις».

Αναφερόμενος στις λύσεις, σημείωσε: «Η όποια λύση εμπεριέχει ρίσκα», ωστόσο από την Ελληνοκυπριακή Κυβέρνηση, εκφράζουν αισιοδοξία για τις νέες συζητήσεις και τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

«Εκφράζουμε αισιοδοξία, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη συμφωνία και τις δυσκολίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέσα από την συμφωνία διασφαλίζεται η ασφάλεια της Κύπρου», είπε και συμπλήρωσε ότι, με συμφωνία θα έρθει και η απαλλαγή της χώρας μας από την τουρκική πλευρά.

Επιπλέον, ανέφερε ότι, η Κυβέρνηση πάει στις συναντήσεις με την κα. Λουτ με αποφασιστικότητα και χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να υπάρξει συνέχιση της διαδικασίας για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top