ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο - VIDEO

Η στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο - VIDEO

Σοκ στην ελληνική κοινότητα του Τορόντο όπου μαυροφορεμένος ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας ακόμη 13 άτομα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα ανήλικο κορίτσι το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εντωμεταξύ, το CBC δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς τη στιγμή της επίθεσης. Ο μαυροφορεμένος άνδρας, κρατώντας το όπλο του, περπατά στο πεζοδρόμιο και καθώς περνά μπροστά από ένα εστιατόριο σταματά και ανοίγει πυρ προς το εσωτερικό του. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα ο δράστης πυροβόλησε προς το εστιατόριο Demetres.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=xqh78QxGpFk

Να σημειωθεί ότι και ο δράστης έπεσε νεκρός. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης, περίπου 30 ετών,  χρησιμοποίησε πιστόλ και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Μαρκ Σόντερς, είπε : «εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα (...) δεν κλείνουμε καμιά πόρτα», στην έρευνα που διενεργείται.

Κάποια τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για άντρα γνωστό στις Αρχές για τις αντιλήψεις του περί «υπεροχής της λευκής φυλής». Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι, μιλώντας στα τοπικά μέσα, εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα του προβλήματος με τα όπλα που υπάρχει στον Καναδά. «Τα πυροβόλα όπλα είναι εύκολα διαθέσιμα σε πολλούς ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

 Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν μαζικά στη Greektown του Τορόντο, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.  Η ελληνική κοινότητα του Τορόντο, όπως είναι φυσικό, έχει υποστεί ένα ισχυρό σοκ.

Νωρίτερα ένα ηχητικό που κυκλοφορούσε στα social media κατέγραφε τους ήχους των πυροβολισμών που σκόρπισαν τον τρόμο στην ελληνική κοινότητα του Τορόντο.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top