ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα προχωρήσουν σε καταγγελίες των κυβερνητικών πολιτικών σε διεθνή φόρα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί

Θα προχωρήσουν σε καταγγελίες των κυβερνητικών πολιτικών σε διεθνή φόρα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί

Σε απεργιακά μέτρα διαρκείας, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και σε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, την Τρίτη, 28 Αυγούστου.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν το πρωί χωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών τους Συμβουλίων και στις 11:30, πραγματοποίησαν κοινή συνεδρία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00.

Σε δηλώσεις μετά την πολύωρη συνεδρία των τριών Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι τα τρία Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια αφού μελέτησαν τις εξελίξεις αποφάσισαν καταρχάς, να καταγγείλουν τη διάλυση του θεσμικού διαλόγου, την καταστρατήγηση του θεσμικού διαλόγου, όπως αυτή είναι κατοχυρωμένη μέσα από διαδικασίες δεκαετιών.

«Την ίδια στιγμή καταγγέλλουμε το διασυρμό των εκπαιδευτικών με τον τρόπο που επιχειρείται όλο αυτό το διάστημα που αντιλαμβάνεστε τρέχουν όλες αυτές οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και του Υπουργού Παιδείας.  Το δεύτερο που θέλουμε να πούμε είναι ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προχωρούμε σε απεργιακά μέτρα διαρκείας. Το τρίτο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι εξαγγέλλουμε σήμερα νέα δυναμική κινητοποίηση, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα προχωρήσουν σε καταγγελίες των κυβερνητικών πολιτικών σε διεθνή φόρα, στην ILO, επίσης στην ETUC, που είναι οργανώσεις οι οποίες σχετίζονται με τα θέματα της εργασίας και την ίδια στιγμή, θα ζητήσουν νομική γνωμάτευση.

«Ήδη είμαστε σε διαβούλευση με τους νομικούς μας συμβούλους για να δούμε ακριβώς τη νομιμότητα των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον τρόπο που έχουν ληφθεί, το περιεχόμενο τους, αλλά και με τον τρόπο που εφαρμόζονται. Αντιλαμβάνεστε ότι τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια θα βρίσκονται σε εγρήγορση. Είναι κάτι που θα το δείτε και τις επόμενες μέρες, καθώς θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με τα κόμματα, θα ζητήσουμε συνάντηση και με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, θα προχωρήσουμε επίσης και σε άλλες συναντήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω σε σχέση με το θέμα. Αντιλαμβάνεστε, όπως ήδη έχω πει, ότι οι εξελίξεις τρέχουν και οι όποιες αποφάσεις των Διοικητικών μας Συμβουλίων θα ανακοινώνονται  εν ευθέτω χρόνω», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ότι τελικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη δεν θα ανοίξουν, ο κ. Σωκράτους είπε ότι η απόφαση είναι ότι προχωρούν σε απεργιακά μέτρα διαρκείας.

Ερωτηθείς αν θα πάνε αύριο στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι «δυστυχώς, ο Υπουργός δεν έχει αφήσει περιθώριο να μπορέσουμε να προσέλθουμε στο διάλογο καθώς η ελάχιστη προϋπόθεση που έχουμε θέσει, και η οποία ήταν διάλογος από μηδενική βάση με όλα τα θέματα, δηλαδή στο τραπέζι, καθόλου δεν αρνούμαστε και τα συγκεκριμένα θέματα να συζητήσουμε, αλλά εμείς θέλαμε σε ένα διάλογο ο οποίος να είναι πραγματικά ένας εξορθολογισμός και όχι ένας δήθεν εξορθολογισμός σε μια οικονομίστικη βάση, να τεθούν όλα στο τραπέζι και να δούμε ακριβώς το καλό του δημόσιου σχολείου».

«Άλλωστε αν θυμάστε όλοι, το σύνθημα μας στην τελευταία πορεία διαμαρτυρίας αφορούσε το δημόσιο σχολείο και την έγνοια μας, δυστυχώς, για την προωθούμενη διάλυση του δημόσιου σχολείου στη βάση εκπαιδευτικών πολιτικών που λαμβάνονται και οι οποίες αναιρούν άλλες εκπαιδευτικές πολιτικές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που λήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν ήταν ομόφωνες οι αποφάσεις, ο κ. Σωκράτους είπε ότι ήταν απολύτως ομόφωνες.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, και ενημερώθηκε ότι δηλώσεις θα γίνουν αύριο μετά από την προγραμματισθείσα συνάντηση.     

ΑΠΟ ΚΥΠΕ  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top