ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Δυτική Αττική : Καίγονται σπίτια - Ήθελαν να μείνουν οι κάτοικοι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Μεγάλη φωτιά στη Δυτική Αττική : Καίγονται σπίτια - Ήθελαν να μείνουν οι κάτοικοι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνια όρη, στο ύψος της Κινέτας.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος, ενώ σπίτια κοντινών οικισμών έχουν παραδοθεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τα εγκαταλείπουν έντρομοι. Η πυρκαγιά αγγίζει την εθνική οδό όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία σπίτια έχουν ήδη καεί στον οικισμό Πανόραμα Ι, ενώ αυτήν την ώρα η φωτιά απειλεί τους οικισμούς Πανόραμα ΙΙΙ και προσεγγίζει την εθνική οδό.

Εκ μέρους της Ολυμπίας Οδού η κ. Σοφία Στάμου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί, ούτε κάποιος διατρέχει κίνδυνο. Σημείωσε ότι η διαδικασία αναστροφής των οχημάτων στο σημείο της διακοπής της κυκλοφορίας γίνεται αργά αλλά σημείωσε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξήγησε ότι λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας κάποιοι οδηγοί που είχαν περάσει τον κόμβο της Κινέτας και Μεγάρων θα πρέπει να κάνουν αναστροφή προς Κόρινθο, ενώ άλλοι κάνουν αναστροφή πριν από την πρώτη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας.

Νωρίτερα, την ώρα που οι φλόγες πλησίαζαν τους οικισμούς, οι άνδρες της πυροσβεστικής απομάκρυναν τους κατοίκους, ορισμένοι από τους οποίους ήθελαν να παραμείνουν για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους από τις φλόγες με λάστιχα ποτίσματος και όποιον άλλον τρόπο μπορούσαν, κάτι που όμως είναι πολύ επικίνδυνο.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες του δήμου, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ έρχονται δυνάμεις και από την περιφέρεια.

Η φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή Γαλήνη, μαίνεται ανεξέλεγκτη και κινείται προς δύο -κατά κύριο λόγο- κατευθύνσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι φλόγες από την μία πλευρά καταστρέφουν το πευκοδάσος και από την άλλη πλευρά του λόφου απειλούν τους οικισμούς και κατεβαίνουν προς την εθνική οδό, όπου έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία.

Ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κωνσταντίνος Φυλακτός δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι η πυρκαγιά εκτείνεται σε μέτωπο περίπου 5 έως 6 χιλιομέτρων. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τη Γαλήνη έως την Κακιά Σκάλα. Όπως είπε, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στην παραλία.

Λόγω της φωτιάς, με εντολή της τροχαίας είναι κλειστή για την κυκλοφορία η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο χλμ έως το 57ο χλμ, και υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της στην εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του 56ου χιλιομέτρου.

Διακοπή υπάρχει και στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εναέρια μέσα άργησαν να ξεκινήσουν τις ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών, ενώ νωρίτερα υπήρχε κυματισμός στη θάλασσα και τα πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροσκάφη δεν μπορούσαν να συλλέξουν νερό για την πυρόσβεση.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι καπνοί κάλυψαν το Λεκανοπέδιο.

in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top