ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Έτοιμοι να προσέλθουμε σε ένα νέο διάλογο από εκεί που έχει διακοπεί»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Έτοιμοι να προσέλθουμε σε ένα νέο διάλογο από εκεί που έχει διακοπεί»

Την ετοιμότητα της πλευράς μας να προσέλθει σε ένα νέο διάλογο δήλωσε ότι εξέφρασε στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους απόψε, στο περιθώριο της εκδήλωσης για το άνοιγμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο, και ερωτηθείς ποια θέματα έθεσε κατά τη συνάντηση που είχε ενωρίτερα με την κ. Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «τις γνωστές θέσεις μας, δηλαδή ότι είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε σε ένα νέο διάλογο από εκεί που έχει διακοπεί, τον Ιούλιο του 2017».

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, στο πλαίσιο της συνάντησης με την κυρία Λουτ, και σε συνέχεια της επιθυμίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να πληροφορηθεί ποια είναι η στάση των εμπλεκομένων μερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά και με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις και τη θετική προσέγγιση της πλευράς μας, προσδοκώντας ότι με ανάλογη θετική στάση της τουρκικής πλευράς θα καταστεί δυνατόν να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση.

Κατά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ειδική Σύμβουλο του Αντόνιο Γκουτέρες, διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top