ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Δεν θα εμπλακούμε σε διάλογο από το μηδέν' - Άκουσε τους όρους του κατοχικού ηγέτη η Λουτ

'Δεν θα εμπλακούμε σε διάλογο από το μηδέν' - Άκουσε τους όρους του κατοχικού ηγέτη η Λουτ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού, τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας (23/7) ο Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Στη συνάντηση, ο κατοχικός ηγέτης εξέφρασε τις απόψεις του για τον τρόπο και το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθηθεί από δω και πέρα στις διαπραγματεύσεις.

Σε γραπτή δήλωσε που εκδόθηκε ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι ο κ. Ακιντζί εξήγησε με παραδείγματα τις εποικοδομητικές πρωτοβουλίες που πήρε η τ/κ πλευρά μέχρι σήμερα και εξήγησε λεπτομερώς στην κ. Λουτ τους λόγους που δεν έγινε εφικτό να υπάρξει λύση ως τώρα, παρά τις θετικές προσπάθειες της τ/κ πλευράς, όπως ανέφερε

Ξεκάθαρα, σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά, που πάντοτε επιδεικνύει μια εποικοδομητική και επικεντρωμένη στη λύση στάση, υπό το φως των εμπειριών στις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων, δεν θα αποτελέσει μέρος μιας νέας διαδικασίας από το μηδέν, ανοικτού τέλους και γεμάτη αβεβαιότητα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top